Chmelařská pojišťovna změní název na ČSOB pojišťovna

06.01.2000 | ,
Ručení


Změnu názvu připravuje Chmelařská pojišťovna (CHP), která by se do budoucna měla jmenovat ČSOB pojišťovna.Mluvčí CHP Vladimír Ujec dnes ČTK řekl, že nový název by měl především vyjadřovat příslušnost ...

Změnu názvu připravuje Chmelařská pojišťovna (CHP), která by se do budoucna měla jmenovat ČSOB pojišťovna.Mluvčí CHP Vladimír Ujec dnes ČTK řekl, že nový název by měl především vyjadřovat příslušnost pojišťovny kbelgické KBC Insurance, do jejíž skupiny kromě pojišťovny patří Československá obchodní banka (ČSOB).Dosavadní jméno pojišťovny navíc podle Ujce svádí k myšlence, že poskytuje služby pouze zemědělcům.

"Nabízíme přitom služby v podobném rozsahu jako další pojišťovací ústavy, které na tuzemském trhu působí,"poznamenal. Pojišťovna bude používat nový název po splnění všech právních formalit, což představuje schválenívalnou hromadou a zapsání změny do obchodního rejstříku. Akcionáři by se k novému názvu měli vyjádřitpravděpodobně do poloviny února.

"Možnost používat v obchodním jméně značku ČSOB je pro pojišťovnu zavazující. V praxi to znamená, že kvalitanabízených služeb včetně standardů obsluhy musí být totožná s firemní kulturou KBC i ČSOB," uvedl Ujec. V řaděpřípadů však již CHP dosahuje úrovně služeb, která je srovnatelná se službami poskytovanými v rámci finančnískupiny ČSOB, dodal.

Chmelařská pojišťovna loni předepsala pojistné 177 miliónů Kč, což představuje oproti roku 1998 meziroční nárůst ovíce než 50 procent. Významným úspěchem v roce 1999 bylo získání koncese na poskytování služeb v oblastipojištění odpovědnosti za škody způsobené provozem vozidla (tzv. povinné ručení). Základní jmění CHP je 447,3miliónu Kč, přičemž KBC Insurance drží od závěru roku 1999 celkem 75,8 procenta akcií pojišťovny.

Zdroj: ČTK

Autor článku

 

Články ze sekce: Ručení