Nové spojení v bankovním svět

05.10.2001 | , Finance.cz
ÚČTY A SPOŘENÍ


Tento týden nám z bankovního trhu zmizely dvě banky, které se spojili a prezentují se nyní pod společným jménem HVB Bank Czech Republic. Tato banka vznikla integrací dvou bank, které na našem trhu působily již několik let.

Tento týden nám z bankovního trhu zmizely dvě banky, které se spojili a prezentují se nyní pod společným jménem HVB Bank Czech Republic. Tato banka vznikla integrací dvou bank, které na našem trhu působily již několik let. Jednalo se o banky BankAustria/Creditanstalt Czech Republic, a. s. a HypoVereinsbank CZ, a. s. Nyní tedy jako celek zabírá 4. místo na bankovním trhu v ČR s asi 5 % tržním podílem.
Spojení obou bank má  logický důvod ve spojení mateřských koncernů obou bank, kterými byly německá HypoVereinsbank AG a rakouská Bank Austria Creditanstalt Gruppe. Tyto společnosti se v minulém roce spojili v jeden koncern s názvem HVB Group. Tímto vznikla další finanční skupina, která je nyní třetí největší s bilanční sumou  718 miliard EUR.
Od 1. října tedy banka vystupuje jako jeden celek, vytvořila nové www stránky (které jsou mimochodem vcelku zdařilé a docela přehledné) a spustila obrovskou reklamní kampaň v tisku, rádiu a televizi. Novou banku inzeruje jako to nejlepší z obou starších ústavů a její novou filozofií je preferování individuálního poradenství a komplexní nabídky služeb. Uvidíme co na to řeknou stávající klienti.

Autor článku

 


Pomohl vám tento obsah? Dejte mu hodnocení:

Průměrné hodnocení: 0
Hlasováno: 0 krát

Články ze sekce: ÚČTY A SPOŘENÍ