Je možný další růst cen akcií?

08.10.2001 | , Finance.cz
Domovská stránka


Burza dnes sice v reakci na útok Spojených států reagovala poklesem. Přesto však lze tento akt označit za všeobecně očekávaný a nelze předpokládat, že by se měla na základě těchto očekávaných událostí měnit dosavadní struktura objednávek.

Naopak snad jen nepatrná část investorů mohla podlehnout této negativní náladě a v obavě před dalším vývojem uzavírat své pozice, pak je to ale podle mého názoru spíše ideální příležitost k nákupu. Další pozitivní faktor je technický stav trhu, skutečnost že řada investorů by z důvodu krátkých prodejů přivítala prodejní objednávky, aby mohla zavírat své pozice, má na celkový vývoj spíše stabilizační vliv. Na druhou stranu lze očekávat, že i bezprostřední negativní reakce v zahraničí postupně vyšumí a u nás tím zřejmě pominou důvody k agresivním prodejům, ke kterým se stejně nikdo ani z počátku neuchýlil. Proto je na místě otázka co bude dál ?

Podle mého názoru může potřeba uzavírat krátké pozice vyvolat na trhu další nákupy a v případě neutrálního nebo mírně pozitivního vývoje v zahraničí se dá i u nás očekávat další růst. Tato nálada však může rychle skončit v závislosti na razanci další případné teroristické odplaty.

Aktuální kurzy akcií na pražské burze sledujte například na těchto stránkách!

Autor článku

Libor Živný


Pomohl vám tento obsah? Dejte mu hodnocení:

Průměrné hodnocení: 0
Hlasováno: 0 krát

Články ze sekce: Domovská stránka