Na trhu již 25 let

08.10.2001 | , Finance.cz
ÚČTY A SPOŘENÍ


V letošním roce uplynulo právě 25 let od doby, kdy se poprvé na trhu objevila platební karta Visa. Jméno karet Visa vzniklo, když se společnost BankAmericard rozhodla používat nové jméno.

V letošním roce uplynulo právě 25 let od doby, kdy se poprvé na trhu objevila platební karta Visa. Jméno karet Visa vzniklo, když se společnost BankAmericard rozhodla používat nové jméno, které mělo být lehce zapamatovatelné, krátké a mělo se vyslovovat stejně ve všech světových jazycích.
Podle záznamů asociace Visa byla její první karta použita poprvé 26. července 1976 v cestovní kanceláři Thompson Travel v Burlingonu ve státě Vermont. Karta byla vydána členská banka asociace Visa se jménem Howard Bank. První transakcí byla zaplacena letenka v hodnotě 178 amerických dolarů.
Nyní je Visa jednou z největších asociací, která se zabývá vydáváním platebních karet. V polovině srpna vyla na celém světě vydána více než miliarda platebních karet Visa. Ročně objem transakcí touto kartou dosahuje skoro dva biliony amerických dolarů.

Autor článku

 


Pomohl vám tento obsah? Dejte mu hodnocení:

Průměrné hodnocení: 0
Hlasováno: 0 krát

Články ze sekce: ÚČTY A SPOŘENÍ