Co týden dal

12.10.2001 | , Finance.cz
MAKRODATA A EU


Spojené státy zahájily vojenskou odvetu na Afghánistán, Kursk byl vyzvednut na hladinu, noví držitelé Nobelovy ceny za rok 2001, nové ratingy Standard & Poor´s, nové abecedy na našem serveru... to jsou některé události z uplynulého týdne.

Posledních 7 dní ve světě

V neděli 7.10.2001 v 18.30 hodin zahájily Spojené státy americké odvetný protiteroristický útok na Afghánistán (Afghánistán počítá první mrtvé po americkém útoku, ANALÝZA-USA stačí na Afghánce chléb, sandály a kalašnikov, USA nejsou v bezpečí, dokud pokračují útoky -Taliban).
Ekonomové tvrdí, že pokud se rozšíří válečný konflikt mezi USA a Afghánistánem, světový index ceny ropy vzroste.
Švédská královská akademie ve Stockholmu vyhlásila držitele Nobelovy ceny z různých oblastí za rok 2001.
V USA na Floridě byly potvrzeny tři nákazy bakterií Antraxu v souvislosti s podezřením na teroristický útok.
V pondělí v Barentsově moři bylo uskutečněno vyzvedávání havarované ruské jaderné ponorky Kursk, ponorka byla dopravena do suchého doku ve městě Rosljakovo u severoruského Murmansku.
Na milánském letišti havarovalo letadlo skandinávské společnosti SAS se  110 pasažéry. K nehodě došlo při srážce s malým německým letadlem.

Posledních 7 dní u nás doma

Česká národní banka na svém novém zasedání koncem července zvýšila svou klíčovou úrokovou sazbu o 25 bps na 5,25%.
V oblasti ekonomiky byly vyhlášeny indexy spotřebitelských a průmyslových cen.
Ratingová agentura Standard & Po's ve středu oznámila, že zvýšila hodnocení dlouhodobých závazků Komerční banky a České spořitelny.
Společnost kolejových vozidel, dceřiná firma německého koncernu Siemens, podepsala v pondělí smlouvy o koupi části vyrobního areálu ČKD Dopravní systémy.

Posledních 7 dní na našem serveru

V sekci bydlení byla rozšířena abeceda stavebního spoření. Dozvíte se způsoby placení vkladů, způsob použití naspořených prostředků, něco o výpovědi smlouvy a také jak se chovat v případě smrti osoby, která má stavební spoření uzavřeno.
V sekci pojišťovnictví byla spuštěna nová abeceda, která obsahuje podrobný popis úrazového pojištění.
Sekce bankovnictví byla rozšířena o abecedu ohledně sazeb České národní banky, kde se dozvíte, co jednotlivé sazby znamenají.
 

Anketa posledních 7 dní

V poslední anketě jste nás příjemně překvapili. Ptali jsme se na faktor, kterému dáváte přednost při rozhodování o životním pojištění. Nejvíce z vás (32%) dává přednost zajištění, což je vlastně nejopatrnější faktor, který je u životního pojištění ten nejcennější. Jsme rádi, že jste dali přednost zajištění před výnosem z pojištění (12%), před cenou za pojištění (28%) a před velikostí instituce, pro kterou hlasovalo 14%.

Autor článku

 


Pomohl vám tento obsah? Dejte mu hodnocení:

Průměrné hodnocení: 0
Hlasováno: 0 krát

Články ze sekce: MAKRODATA A EU