Pojišťovna Union přebírá část Universal pojišťovny

19.10.2001 | , Finance.cz
POJIŠTĚNÍ


Na základě rozhodnutí Ministerstva financí převzala Union pojišťovna, a.s., kmen neživotních pojištění Pojišťovny Universal, a.s.

Union pojišťovna, a.s., přebírá všechna práva a povinnosti z pojistných smluv neživotních pojištění uzavřených klienty s Pojišťovnou Universal, a.s. Převod pojistného kmene bude ukončen do 31.12.2001.
Hlavním cílem převzetí neživotních pojištění Union pojišťovnou, a.s., je poskytnout klientům kvalitní pojistnou ochranu a zázemí silné finanční skupiny, změna se nedotkne obsahu uzavřených pojistných smluv. Pojištění zůstávají v platnosti v dohodnutém rozsahu. I pojistné budou klienti platit na stejný účet.
Spolu s pojištěními přebírá Union pojišťovna, a.s., také dosavadní obchodní síť Pojišťovny Universal, a.s., kterou bude dále rozvíjet, spojí ji s obchodní sítí Union pojišťovny, a.s., a bude zřizovat nová obchodní místa, aby vznikla dostatečně hustá síť míst pro kontakty s klienty.
Union pojišťovna, a.s., byla založena v roce 1995. V současné době disponuje základním kapitálem 300 milionů Kč a všemi potřebnými povoleními Ministerstva financí k provozování pojišťovací činnosti. Union pojišťovna, a.s., člen finanční skupiny Union Group, je univerzální pojišťovna s komplexní nabídkou pojištění pokrývající majetková, odpovědnostní a technická rizika spojená s podnikáním i širokou škálou pojištění pro občany, včetně pojištění rodinných domů, domácností, havarijního pojištění motorových vozidel a životního a úrazového pojištění.

Autor článku


Pomohl vám tento obsah? Dejte mu hodnocení:

Průměrné hodnocení: 0
Hlasováno: 0 krát

Články ze sekce: POJIŠTĚNÍ