Co týden dal?

19.10.2001 | , Finance.cz
MAKRODATA A EU


Euro padá pod 90 centů po výsledcích indexu Ifo, čtvrtletní výsledky Microsoftu lepší než odhady, ČNB možná sníží předpovědi růstu HDP v 2001 a 2002, Union pojišťovna převzala, a.s., kmen neživotních pojištění Pojišťovny Universal, a.s. .....to jsou některé události z uplynulého týdne.

Posledních 7 dní ve světě

USA už pomale končí přípravy elitní jednotky k pozemní operaci. Jeden z představitelů amerických obranných sil však zdůraznil, že přítomnost těchto elitních  pozemních sil ještě nemusí nutně signalizovat bezprostřední  začátek útoku. Na amerických burzách stále převládá opatrnost, panují obavy z pokračujícího poklesu firemních zisků a šíření nákazy snětí
slezinnou. Americké firmy zaznamenaly slabé výsledky, například výrobce automobilů Ford oznámil vysokou ztrátu ve výši 692 mil.dolarů.

Posledních 7 dní u nás doma

Na základě rozhodnutí Ministerstva financí převzala Union pojišťovna, a.s., kmen neživotních pojištění Pojišťovny Universal, a.s. Český statistický úřad zveřejnil informace v průmyslu za měsíc srpen. Meziroční index průmyslové produkce v srpnu 2001 dosáhl 103,0 %. Pokud Vás zajímají ekonomické ukazatele ČR uveřejnění agenturou Reuters.

Posledních 7 dní na našem serveru

Mezi největší novinky na www.finance.cz patří plánované spuštění Krizového centra, které proběhne během měsíce října 2001. Krizové centrum bude pomáhat všem klientům, kteří své finanční prostředky svěřili problémové finanční instituci. Z dalších novinek se na Vás těší další klíčové informace snad ze všech oblastí týkajících se nejen rodinných financí. Jistě Vás také potěší nové obrázky v upoutávkách, které rozhodně zpříjemní Vaše čtení například v sekci Daně kde pro Vás pravidelně připravujeme vždy jedno z osvobození od daně z příjmů právnických osob.

Anketa posledních 7 dní

V tomto týdnu se Vás na hlavní stránce ptáme, v jaké kategorii se pohybujete? Podle výsledků navštěvují server www.finance.cz nejvíce pracující (66 %), druhou nejpočetnější skupinou byli studenti (27 %). Zbytek návštěvníků našeho serveru byli žáci ZŠ, důchodci a ostatní, kteří se pohybovali okolo 3 %. Pokud se zapojíte do hlasování, máte i šanci na získání trička s logem našeho serveru. Neváhejte!

Autor článku

Vladimír Šindelka  


Pomohl vám tento obsah? Dejte mu hodnocení:

Průměrné hodnocení: 0
Hlasováno: 0 krát

Články ze sekce: MAKRODATA A EU