Objevuje se nová bankovní skupina

24.10.2001 | , Finance.cz
ÚČTY A SPOŘENÍ


Další zahraniční bankovní skupina se chystá na trh v České republice. Jedná se o rakouskou banku Investkredit Bank AG.

Další zahraniční bankovní skupina se chystá na trh v České republice. Jedná se o rakouskou banku Investkredit Bank AG, které je v Rakousku druhou největší institucí, která poskytuje dlouhodobé půjčky pro střední a velké podniky.
Investkredit bude u nás působit jako specializovaná bankovní skupina pro podnikové financování, místní samosprávu a financování nemovitostí. Bude se opírat o specializované finanční produkty, které již  rakouské firmy využívají.
Prvním z nových finančních produktů bude tzv. mezaninové financování projektů, které spojuje financování formou přímých investic a klasických nástrojů projektového financování. Mezaninové financování se nabízí v kombinaci s trzv. "equity kicker". Znamená to, že banka má možnost získat akcie společnosti, která projekt realizuje a podílet se tak na ziscích z prodeje majetku nebo akcií této společnosti.
Dalším z produktů je systém online devizového obchodování InvestDirektFX (www.investdirektfx.at). Tento systém umožňuje klientům obchodovat on-line v řadě měn se splatností jednoho dne až  12 měsíců a je určen všem klientům pro nepřetržitou komunikaci s bankou.

Autor článku

 


Pomohl vám tento obsah? Dejte mu hodnocení:

Průměrné hodnocení: 0
Hlasováno: 0 krát

Články ze sekce: ÚČTY A SPOŘENÍ