Co týden dal ?

09.11.2001 | , Finance.cz
MAKRODATA A EU


Konec týdne rozvířil klidnou hladinu finančního trhu skandál s vykrádáním účtů klientů bank. Podvodníkům se podařilo padělat několik set karet a banky začaly blokovat karty, u kterých se objevilo riziko zneužití.

Posledních 7 dní ve světě

Tento týden se v zahraničí nesl ve znamení úpadku letecké společnosti Sabena, která ve středu vyhlásila formální úpadek. A následně se rozběhly urputné diskuze v médiích o možných podporách pro letecké společnosti. V důsledku oslabování eura se Evropská centrální banka rozhodla snížit své úrokové sazby. Klíčová sazba pro refinanční operace se tedy snížila na 3,25 %, uvedla agentura Reuters.

Posledních 7 dní u nás doma

Český telekomunikační úřad se v pondělí rozhodl odložit určení o maximálních propojovacích cenách za volání do mobilních sítí. Konec týdne rozvířil klidnou hladinu finančního trhu skandál s vykrádáním účtů klientů bank. Podvodníkům se podařilo padělat několik set karet a banky začaly blokovat karty, u kterých se objevilo riziko zneužití. Dnes uvedla agentura Reuters, že poslanecká sněmovna schválila rámec vládního návrhu státního rozpočtu  na příští rok.

Posledních 7 dní na našem serveru

Dále pilně pokračujeme ve zlepšování našich stránek. V pondělí bylo spuštěno Krizové centrum, kde najdete informace, co dělat, když máte peníze na špatném místě. Dozvíte se zde o krachu bank, nebo společnosti Private Investors. Určité vylepšení můžete pozorovat v podsekcích Kurzy, a Seznamy v Bankovnictví. Dále byla v Hospodářství vytvořena nová sekce nová sekce Reuters. Dnes byla také spuštěna nová abeceda Termínovaných vkladů.

Anketa posledních 7 dní

Celý tento týden jsme se na hlavní stránce ptali, která z abeced v sekci Bankovnictví Vás nejvíce zaujala. Zatím zcela suverénně vyhrává abeceda Přímého bankovnictví s 44 %, dále následuje abeceda Spotřebitelského úvěru (21 %), potom abeceda Platebních karet 14 %, Kreditních karet 12 % a nakonec abeceda Sazeb ČNB 8 %.

Autor článku

 


Pomohl vám tento obsah? Dejte mu hodnocení:

Průměrné hodnocení: 0
Hlasováno: 0 krát

Články ze sekce: MAKRODATA A EU