Tip, jak se zbavit drobných mincí národních měn

16.11.2001 | , Finance.cz
ÚČTY A SPOŘENÍ


Určitě má někdo doma drobné mince, které zbyly po návštěvách v západoevropských zemích, a nyní stojí před otázkou, co s nimi. Bankovky ještě mohou do konce roku vyměnit v bankách (i když za poplatek), ale co s drobnými mincemi ?

Určitě má někdo doma drobné mince, které zbyly po návštěvách v západoevropských zemích, a nyní stojí před otázkou, co s nimi. Bankovky ještě mohou do konce roku vyměnit v bankách (i když za poplatek), ale co s drobnými mincemi ? V současné době je již většina bank nevyměňuje. A pokud jich máte opravdu jen trochu, tak se ani jejich výměna nevyplatila.
S dobrým nápadem přišla Živnostenská banka, která ve spolupráci s dceřinou společností ŽB - Trust pořádá do konce ledna příštího roku ve všech svých pobočkách a ve vybraných pražských expoziturách sbírku mincí nejmenších nominálních hodnot zanikajících národních měn 12 zemí eurozóny, jež 1.ledna 2002 zavedou hotovostní euro. Výnos sbírky bude předán dobročinným nadacím.
Ve svých pobočkách v Praze, Brně, Českých Budějovicích, Karlových Varech, Liberci, Ostravě, Pardubicích a Zlíně a ve vybraných pražských expoziturách jsou instalovány pokladničky ke sběru mincí. Výtěžek sbírky bude potom převeden do Balancovaného fondu nadací, jehož podílníky jsou renomované nadace působící v České republice.
Takže, pokud se potřebujete zbavit mincí, můžete využít tento nápad a vyřešíte svůj problém, kam s drobnými mincemi národních měn, a ještě přispějete do nadací (alespoň několika drobnými), což určitě bude dobrý pocit.

Autor článku


Pomohl vám tento obsah? Dejte mu hodnocení:

Průměrné hodnocení: 0
Hlasováno: 0 krát

Články ze sekce: ÚČTY A SPOŘENÍ