Co týden dal

16.11.2001 | , Finance.cz
MAKRODATA A EU


Pád dalšího letadla na New York, postup Severní aliance v Afghanistánu, zveřejnění zprávy komise EU o hodnocení České republiky a vyřazení našich fotbalistů. To jsou některé události tohoto týdne.

Posledních 7 dní ve světě

V pondělí došlo k pádu dalšího ledadla společnosti American Airlines na New York  (Další pád letadla v New Yorku). Celý týden se den co den dovídáme o úspěších Severní aliance  v Afghanistanu (Kandahár padá do rukou opozice -velvyslanec Aliance ,  Taliban ustupuje, Kandahár je jeho poslední baštou). Očekávaný blízký konec války má vliv i na finanční trhy (Dolar letí na 3měsíční maximum k euru po dobytí Kábulu , Americké burzy výrazně posilují, věří v konec války, Americké burzy asi čeká po silném oživení pokles). Jak se situace bude dále vyvíjet můžete sledovat na domovské stránce www.finance.cz ve zpravodajství agentury Reuters.

 Posledních 7 dní u nás doma

V úterý byla zveřejněna zpráva komise EU, která hodnotí pokrok kandidátských zemí usilujících o vstup do patnáctky. V kterých oblastech tato zpráva hodnotí  Českou republiku kladně  a co se jí naopak vyčítá - EU chválí českou ekonomiku, kritizuje další oblasti. Vláda na svém  středečním zasedání rozhodla, že odsune termín konce tendru na prodej 51procentního státního podílu v Českém Telecomu na konec března příštího roku. Po středeční porážce našich fotbalistů od Belgie, jsou již naši fotbalisti definitivně vyřazeni a nezúčastní se Mistrovství světa  v roce 2002. Předseda Českého  telekomunikačního úřadu ve čtvrtek uvedl,  že požádá vládu o vyhlášení nové ceny licencí UMTS po té co mobilní operátoři nereagovali na předchozí cenové nabídky. Nová vyvolávácí cena by měla být vyhlášena do 24.11.

Posledních 7 dní na našem serveru

I nadále se naše stránky neustále mění. Bylo spuštěno Prodejní centrum, které nabízí on-line prodej v nové grafice a s lepšími službami pro klienty. Název sekce Penzijní připojištění byl zkrácen a nyní tyto informace hledejte v sekci Penze. Dnes byla také zpřístupněna po reorganizaci sekce Bydlení, v níž došlo k velkým změnám. Sekce má nyní novou strukturu s mnoha  novými podsekcemi, které by měli usnadnit orientaci na serveru. Setkáte se zde také s novou  abecedou Hypotečních úvěrů a s novou Hypoteční kalkulačkou pro výpočet  měsíční splátky hypotečního úvěru.  

Anketa posledních 7 dní

Celý tento týden jsme se na hlavní stránce ptali, zda jste se při uzavření smlouvy o stavebním spoření nechali ovlivnit aktuální soutěží, kterou stavební spořitelna pro nové klienty připravila. Z odpovědí vyplývá, že soutěže sice mohou být impulsem (18 %), ale přesto naprostá většina (76 %) zvažuje při uzavírání smlouvy i další parametry a aktuální soutěž pro ni není ani zdaleka tím nejdůležitejším faktorem pro rozhodování, což je bezesporu dobře. Více o stavebním spoření se můžete dovědět v sekci Bydlení.

Autor článku


Pomohl vám tento obsah? Dejte mu hodnocení:

Průměrné hodnocení: 0
Hlasováno: 0 krát

Články ze sekce: MAKRODATA A EU