Zajímavé produkty mají i pojišťovny

25.06.2004 | , Finance.cz
Studentské centrum


Prostřednictvím pojištění se kryjí různá rizika. V případě dětí a mládeže je velmi používané úrazové pojištění. Při jeho uzavírání by rodiče měli myslet nejen na odškodnění za běžný úraz, ale také na trvalé následky úrazu.

K úrazu může dojít rychle a kdekoliv, zpravidla když to nejméně čekáme. Úrazy se nevyhýbají nikomu - ať už je to v zaměstnání, při dopravních nehodách, při sportu či práci v domácnosti. V případě úrazu, který znemožní člověku určitý pohyb nebo jej jakkoli ochromí, je odškodné vysoké a pomůže tak rodině vytvořit pro postiženého přijatelné prostředí.

Úrazové pojištění je právě ten pojistný produkt, který rizika úrazu kryje. Neochrání vás sice před upadnutím na ledu nebo při úrazu z automobilové nehody, ale pomůže vám zmírnit finanční důsledky, které by vám mohly zhoršit životní situaci. Proto jej využívají hlavně dospělí, kteří tak minimalizují ztráty vyplývající z poklesu příjmu v době léčby úrazu. Protože jsou ale úrazy i u mladistvých velice častým jevem, je to tento typ pojištění vhodný pro mladou generaci.

Studenti také často cestují. Proto určitě bohatě využijí i cestovní pojištění. Tak lze vyloučit rizika značných starostí a finančních obtíží v případě neočekávaných událostí na cestách do zahraničí. Kompletní nabídka cestovního pojištění vám umožní vycestovat do zahraničí s vědomím jistoty, že jste zabezpečeni pro případ náhlého onemocnění, úrazu, ztráty zavazadel nebo způsobení škody třetí osobě, a že se kdykoliv můžete obrátit na asistenční společnost s žádostí o pomoc.

Mezi mladými lidmi je hodně těch, kteří již řídí a vlastní motorová vozidla - ať už silné motorky nebo rychlá auta. Pro tuto skupinu mají pojišťovny další produkty. Prvním z nich je povinné ručení. Jde o pojištění odpovědnosti z provozu vozidla, které kryje riziko škod, jež způsobíte při provozu vozidla. Nevztahuje se ovšem na škodu vzniklou na vašem vozidle vaším zaviněním! Pro krytí těchto škod se používá havarijní pojištění.

V tomto výčtu bychom mohli pokračovat i dále. Jsou další a další produkty, díky kterým byste si mohli pojistit třeba ušlý zisk při pobytu v nemocnici, stomatologické výkony nehrazené zdravotními pojišťovnami, domácnost, dům atd. Více o jejich výhodách si ale už přečtěte na stránkách o pojištění na našem serveru.

Autor článku

Jaroslav Paclík


Pomohl vám tento obsah? Dejte mu hodnocení:

Průměrné hodnocení: 0
Hlasováno: 0 krát

Články ze sekce: Studentské centrum