Co dělat, když Vám odcizí auto na leasing?

23.11.2001 | , Finance.cz
LEASING A SPLÁTKY


Ještě před uzavřením leasingové smlouvy je potřeba si dobře zvážit, zda budete po celou dobu leasingu schopni pravidelně splácet. Pokud však tato situace nastane, je dobré vědět, co bude následovat a jak se v takové situaci zachovat.

 Ihned po odcizení je nutné nahlásit událost na policii ČR. Policie s Vámi sepíše protokol o trestním oznámení a zahájí po odcizeném automobilu pátrání. Po ochranné lhůtě, která činí přibližně měsíc a v případě, že nebyl automobil nalezen, vydá policie usnesení o odložení věci a souhlas pojišťovně k pojistnému plnění.

 Dále je nutné nahlásit událost na pojišťovně, u která bylo uzavřené havarijní pojištění.

 Událost je také potřeba ohlásit Vaší leasingové společnosti, stačí písemně či faxem. U té se pak předčasně ukončí leasingová smlouva na základě odcizení vozidla.

 V případě, že vydá policie souhlas pojišťovně k pojistnému plnění, pojišťovna vyplatí leasingové společnosti částku, na jakou bylo vozidlo pojištěno.

 Leasingová společnost pak provede vyúčtování, kde si od pojistného plnění od pojišťovny odečte výši zbytku nesplacených splátek, poplatky spojené s předčasným ukončením leasingové smlouvy a zbytek pojistného plnění poukáže na Váš účet.

Autor článku

Vladimír Šindelka


Pomohl vám tento obsah? Dejte mu hodnocení:

Průměrné hodnocení: 0
Hlasováno: 0 krát

Články ze sekce: LEASING A SPLÁTKY