Internetové firmy začínají poskytovat své know-how

10.12.2001 | , Finance.cz
Domovská stránka


Rádio Impuls zprovoznilo na svých webových stránkách novou finanční sekci, která se nachází na adrese http://finance.impuls.cz a kterou pro ni připravil nezávislý finanční portál www.finance.cz.

Provozovatelé rádia Impuls očekávají od nových stránek zvýšení návštěvnosti stránek, naopak provozovatelé serveru Finance.cz očekávají zvýšení povědomí o jejich značce u laických uživatelů internetu.

Finance.cz provozují svůj server již pátým rokem a proto mohou poskytnout bohaté zkušenosti z této oblasti. Naopak rádio Impuls začalo se svými posluchači intenzivně komunikovat i prostřednictvím internetu během minulého roku. Společnými silami vytvořili oba partneři finanční sekci, která zasahuje do všech oblastí financí od investování, přes financování bydlení, bankovnictví, penzijní připojištění, pojištění až po leasing. Konkrétně sekce nabízí například kalkulačky, kde si uživatel může konkrétně spočítat, kolik by v jeho případě činila leasingová splátka nebo splátka stavebního spoření. K dispozici je též rádce, který poradí, co dělat když uživateli bankomat ,,spolkne“ platební kartu nebo havaruje v zahraničí. Součástí je samozřejmě žhavé zpravodajství nebo poslední kursy cizích měn. Uživatele také jistě potěší on-line poradna, kde se mohou odborníků zeptat na konkrétní problém, který se týká jejich osobních financí. Na stránku a vybrané zajímavé sekce či články bude denně rádio Impuls upozorňovat ve svém vysílání.

,,Specializované internetové firmy, které mají bohaté zkušenosti ve své oblasti, začínají tyto zkušenosti nabízet klasickým kamenným firmám. Pro obě strany je to velmi výhodné, jelikož zadavatel tímto získá špičkovou sekci ve svých stránkách a internetová firma může posílit dobré jméno nebo svoji návštěvnost. Tento trend bude pravděpodobně pokračovat se stále větší intenzitou“ říká Ing. Pavel Manhalter, výkonný ředitel Finance.EU, společnosti, provozující Finance.cz.

více informací :

Ing. Pavel Manhalter

Výkonný ředitel FINANCE.EU, a.s. 

Mail: manhalter@finance.cz

Tel.: 05/44423711

 

www.finance.cz

Nezávislý finanční server, který byl spuštěn v roce 1997. Server nabízí nejen informační podporu, ale též prodej finančních produktů.  V říjnu 2001 zaznamenal server www.finance.cz dle výsledků nezávislého šetření návštěvnosti webových stránek Taylor Sofres Factum 29 868 IP adres (dá se přirovnat k počtu čtenářů) a 1 048 594 shlédnutých stran (dá se vzdáleně přirovnat k nákladu tištěného média).

FINANCE.EU

V říjnu 2000 byla založena společnost FINANCE.EU, a.s. V této společnosti jsou podílníky švýcarský investor Martin Saidler,  Ing. Marek Polan a Ing. Michal Pyšík. Martin Saidler vlastní 25% podíl, čeští majitelé polovinu zbylé části. Součástí FINANCE.EU  jsou dceřinné společnosti FiM-finanční marketing, s.r.o., RoFis, s.r.o., Financie.sk, s.r.o.

Autor článku

 


Pomohl vám tento obsah? Dejte mu hodnocení:

Průměrné hodnocení: 0
Hlasováno: 0 krát

Články ze sekce: Domovská stránka