Německý paybox aneb platby po mobilu

04.12.2001 | , Finance.cz
ÚČTY A SPOŘENÍ


To mi zase jednou přišel jeden zajímavý e-mail z Německa. Škoda, že tam už delší dobu nepobývám, jinak bych zřejmě nabídky využil! Ať jste u jakékoli banky a jakéhokoli mobilního operátora, můžete mít telefonické i internetové bankovnictví skoro zdarma!

U našich západních sousedů je prostřednictvím dceřinné společnosti Deutsche Bank Paybox již delší dobu možné poukazovat své bezhotovostní platby s pomocí mobilního telefonu. Pokud nemáte s sebou při nákupu drobné nebo si nejste jisti svou platební kartou, pak si můžete aktivovat službu paybox, zavolat zelenou linku mobilního operátora, zadat číslo telefonu příjemce platby, částku, kterou poukazujete, a vše potvrdit PINem. A to je celá transkace.

Všechno se nápadně podobá telefonnímu bankovnictví, ale není tomu úplně tak. S Payboxem nejste vůbec vázáni na nějakou banku či operátora. K aktivaci služby vám stačí mít uzavřený jakýkoli běžný účet v nějaké německé bance a zároveň využívat služeb nějakého mobilního operátora.  Paybox mimoto umožňuje také platby po internetu.

Prostřednictvím Payboxu nejde jen o platby směšných částek, ale i o úhradu svých dluhů, nájmů, inkasa. Platit můžete, aniž byste šli do své banky. Banka jen na základě zmocnění poukazuje vaše platby na účty příjemců. O tomto zmocnění ji spraví společnost Paybox.

Takto funguje paybox u mobilu!
· Zadáte částku, jméno, číslo účtu příjemce, kód banky
· Zadáte číslo Vašeho mobilu
· Potvrzení transakce PINem

Velmi podobný princip je také u plateb po internetu. Také zde se identifikujete svým telefonním číslem a speciálním PIN.

Prostřednictvím služby Paybox můžete v SRN platit u mnohých internetových obchodníků. Zároveň je vám umožněno libovolně dobíjet kredit Vašeho telefonu. Ptáte se jak? Stačí opět volat zelenou linku, zvolit operátora (E-Plus, D2 CallYa oder T-D1), zadat a potvrdit částku, kterou chcete zaplatit. Kód pro dobití obdržíte prostřednictvím SMS.

Chcete se dozvědět o této službě více a umíte německy? Jděte na www.paybox.de .

Autor článku

 


Pomohl vám tento obsah? Dejte mu hodnocení:

Průměrné hodnocení: 0
Hlasováno: 0 krát

Články ze sekce: ÚČTY A SPOŘENÍ