Co týden dal

07.12.2001 | , Finance.cz
MAKRODATA A EU


Pokud jste v týdnu neměli čas sledovat dění doma i v zahraničí, nevadí. Připravili jsme pro Vás týdenní souhrn! Spousta novinek na našem serveru, rozbroje v zahraničí, události na domácí scéně,...takový byl tento týden.

Posledních 7 dní ve světě

Kursy akcií ropných společností se pod vlivem klesající ceny ropy výrazně propadaly. Přesto akciové trhy rostly, protože pro ekonomiku jako celek je samozřejmě nízká cena ropy příznivá.

Policie v USA rozbila mafiánský klan  - Americká policie ve středu rozbila jádro nejstarší a nejnebezpečnější mafiánské ˝rodiny˝ v New Yorku: klanu Genovese. Ve vězení skončilo celkem 73 jeho členů a spolupracovníků včetně tří hlavních mafiánských bossů. Mafiáni se budou před soudem zodpovídat mimo jiné z vydírání, pašování zbraní, falšování peněz, lichvy, zpronevěry a organizace ilegálních hazardních her.


Bojovníci Talibanu skládají zbraně -  na rozkaz svého nejvyššího vůdce mully Muhammada Umara začali bojovníci Talibanu dnes ráno v Kandáháru skládat zbraně. Taliban oznámil kapitulaci také v provinciích Hilmand a Zabul na jihu země. Talibanské síly se vzdaly rovněž ve městě Spin Boldak na pákistánských hranicích. Do pevnosti Tora Bora údajně vstoupily jednotky Severní aliance. Usáma bin Ládin ale zadržen nebyl, oznámila agentura Reuters s odvoláním na mluvčího Severní aliance.

 
Posledních 7 dní u nás doma

Stavební spoření už se stává neudržitelnou přítěží pro státní rozpočet. Tento způsob ukládání peněz je letos tak populární, že už v září došly státnímu rozpočtu všechny peníze určené na jeho podporu.

Klienti zkrachovalých bank - Výplaty dodatečného odškodnění klientů Moravia banky, Pragobanky a Universal banky by měla začít již příští rok 7. ledna, a to pro klienty všech tří bank zároveň.

Bankovní rada ČNB rozhodla k 30.11. jednomyslně snížit svoje sazby. Byly sníženy o 0,5 % bodu. Limitní repo sazba je nyní 4,75 %, diskontní sazbu 3,75 % a lombardní sazba 5,75 %.

Na základě toho banky snižují úrokové sazby. To na jedné straně sice znamená levnější a dostupnější úvěry, na straně druhé se ovšem střádání peněz na bankovních účtech stává méně výhodné.

Zdražení pojistných produktů bude především záležitostí průmyslu, kde se bude posuzovat každý případ individuálně. Pojištění majetku občanů a dalších občanských pojistek se s výjimkou povinného ručení zdražení nedotkne. ...
Podniky na tom budou hůře, zvýše cena průmyslového pojištění o 20-50%…

Zákon o penzijním připojištění byl rozšířen o komentář - Hlavním cílem knihy je předložit zainteresované veřejnosti důkladnější podrobný teoreticko-praktický komentář k zákonu o penzijním připojištění se státním příspěvkem, který za 7 let od svého vydání nebyl dosud komentován.


Posledních 7 dní na našem serveru

Oblast pojišťovnictví - Zveřejnili jsme na našem krizovém centru novou sekci, která se týká problémů pojišťoven. Z teoretického hlediska jsou zde popisy nucené správy, likvidace, založení pojišťoven, zajišťovací a pojišťovací činnosti, případy odejmutí povolení k pojišťovací činnosti, příčiny problémů pojišťoven a mnohé další.
Podrobně se zaměřujeme na vlastnictví IPB pojišťovny, na nucenou správu v Pojišťovně Universal a na krach pojišťovny Certusia. O pojišťovnách se dozvíte samozřejmě celou škálu důležitých informací.....


V sekci kapitálových trhů - Abeceda internetových obchodníků s cennými papíry. Informace o on-line obchodnících s cennými papíry, srovnání a další důležité informace...

V sekci bydlení - Nové srovnání stavebních spořitelen podle jednotlivých tarifů, které jistě každý ocení …

Prodejní centrum se rozšířilo o další penzijní připojištění, lze již pomocí našeho serveru uzavřít produkt penzijního připojištění od fondů: ČMPF, Generali PF, Penzijní fond ČP. ...


Anketa posledních 7 dní

Tento týden jsme se dotazovali na dárek, který vás lákal při uzavírání pojištění přes internet…S velkou překvapivostí vyhrál ten nejdražší, tedy auto. Bohužel tento dárek není v našich finančních možnostech, ale všichni zaregistrovaní, kteří hlasovali mají šanci získat tričko s logem našeho serveru.
Jelikož mezi dalšími dvěma dárky vyhrála peněžní odměna nad dárkem ve formě mobilního telefonu, přikloní se naše prodejní centru k tomuto dárku…
Hlasovalo celkem  návštevníků, s tímto výsledkem: auto - 73%, 500 Kč - 15 %, mobil - 12 %.

Autor článku

Eva Šobáňová  


Pomohl vám tento obsah? Dejte mu hodnocení:

Průměrné hodnocení: 0
Hlasováno: 0 krát

Články ze sekce: MAKRODATA A EU