Co týden dal?

21.12.2001 | , Finance.cz
MAKRODATA A EU


Světové dění se nezastaví ani s ohledem na velmi rychle se blížící vánoce a Nový rok. Věříme, že svátky prožijete v klidu a pohodě, že oslavíte důstojně příchod nového roku a že se společně setkáme prostřednictvím internetové sítě i v roce následujícím!

Posledních 7 dní ve světě

Z nejnovějšího dění nás v tomto týdnu zaujalo několik událostí. Kromě toho, že vypukla poslední fáze vánoční horečky (nákupy, úklid, cukroví, však asi víte, …), tak není vše tak úplně veselé. Podle zpráv agentury Reuters si zářijové útoky v USA vyžádaly celkem 3225 mrtvých či pohřešovaných. V sutinách mrakodrapů Světového obchodního centra v New Yorku zahynulo 11.září celkem 2508 osob včetně 147 pasažérů dvou unesených letadel, 484 lidí je pohřešovaných.
 
I když se podle mnohých z vás asi prodávají mobilní telefony pořád velmi dobře (kdo by nechtěl vestu Reebok k Vánocům?), pak vězte, že odvětví telekomunikací nemá vůbec na růžích ustláno! Firma Motorola například toto  úterý oznámila, že propustí dalších 9400 zaměstnanců. Důvod: V příštím roce pak očekává nižší tržby kvůli poklesu výdajů svých telekomunikačních zákazníků.

Ve zpravodajství agentury Reuters naleznete nejen aktuální informace za dnešní den, ale i za celý týden, ba pokud budete mít trpělivost, pak i za celý měsíc … k návštěvě doporučujeme tuto intenetovou stránku!     
 

Posledních 7 dní u nás doma

Naše malá zemička také začíná předvánočně "šílet"! Nekoupili jste ještě všechny dárky? Nezoufjte, do štědrého dne ještě nějaká ta hodina zbývá, a tak si v klidu přečtěte nejen tuto zprávu, ale i jiné zajímavé pasáže na našem serveru! Také zpráv zde naleznete přehršel. Nepíšeme je jen my, ale i novináři předních deníků nebo odborníci! Zajímavé novinky nám přicházejí i od agentury Reuters. Potěšitelné je, že "Česká republika ve čtvrtek porazila sousední Polsko a Maďarsko, když se firmy Toyota Motor a PSA Peugeot Citröen rozhodly postavit u Kolína společnou továrnu na výrobu malých automobilů za celkem 1,5 miliardy eur". Pozitivní zprávou je i středeční oznámení Fondu národního majetku. O státní podíl v Českém Telecomu projevilo zájem 25 potenciálních investorů.
   
Posledních 7 dní na našem serveru

Nemyslete si, ani na našem serveru nezavládla zcela vánoční pohoda. Během posledního týdne jsme pracovali na několika projektech, z nichž některé jsou přísně tajné! (počkejte s námi na příští rok!). To, co vám můžeme odtajnit¨, jsou novinky v rámci sekce Ekonomika. Na hlavní stránce této sekce získáte přehled o tom, jak si zrovna stojíme v ČR v porovnání s USA, Evropou a Japonskem. Podívejte se, zda je třeba v Japonsku vyšší nezaměstnanost než u nás!

Pokud vás zrovna Japonsko nijak příliš nevzrušuje, pak možná pojedete na hory. Co udělat ještě před odjezdem, vám poradí náš rádce! O pojištění pro lyžaře a snowboardisty se dočtete více na této stránce!

Nejedete nikam? Pak třeba budete chtít začít výhodně spořit! O tom, že na našem serveru výhodně uzavřete stavební spoření asi víte! Velmi zajímavý výnos nabízejí i hypoteční zástavní listy. Pojednání o nich přinášíme na této stránce!  

Anketa posledních 7 dní

Anketa posledního týdne byla  ryze vánočního duchu. Z hlasování vyplynulo, že více než polovina respondentů kupovala dárky na půjčku. Překvapivě málo lidí využívá podle ankety možnosti splátek. Do ankety se zapojilo přes 620 čtenářů.

Autor článku

 


Pomohl vám tento obsah? Dejte mu hodnocení:

Průměrné hodnocení: 0
Hlasováno: 0 krát

Články ze sekce: MAKRODATA A EU