Klienti Raiffeisenbank mohou využít přímé platby u téměř 1000 internetových obchodníků.

20.11.2008 | , Raiffeisenbank
Tiskové zprávy


Nejrozšířenější online platební systém na českém trhu, který pod názvem ePlatby provozuje Raiffeisenbank, již umožňuje přímou platbu u téměř 1000 internetových obchodníků. Počet provedených transakcí ročně roste o zhruba 30 procent.

Díky široké akceptační síti systém nabízí celou řadu ojedinělých možností využití online plateb, v nastávající zimní sezóně klienti ocení především pohodlný nákup vánočních dárků či např. online platbu cestovního pojištění.

Online platební systém ePlatby v současné době umožňuje platby u téměř 1000 internetových obchodů, mezi které patří drtivá většina významných portálů. Klienti Raiffeisenbank tento online platební systém letos využili již ve více než 100 tisících případech. „Jedná se o suverénně nejrozšířenější systém pro přímé platby u obchodníků, zájem navíc neustále roste a každý rok počet uskutečněných transakcí roste přibližně o 30 procent,“ uvedl produktový manažer Raiffeisenbank Jaroslav Ševela.

Nakupování na internetu se neustále vyvíjí. Přístup na internet má v České republice skoro pět milionů lidí a na internetu již alespoň jednou nakoupila čtvrtina z nich. Neustále roste počet zákazníků, kteří dávají přednost úspoře času a pohodlnějším i výhodnějším nákupům na internetu oproti kamenným obchodům. O tom svědčí i rostoucí obraty internetových firem.

O rozšířenosti platební brány Raiffeisenbank svědčí i fakt, že pomocí platebního tlačítka ePlatby lze v současnosti platit téměř u 1000 internetových obchodů. „To nám oproti konkurenčním systémům nabízí celou řadu výhod a možností. V době nadcházející lyžařské sezóny např. klienti určitě ocení možnost online platby cestovního pojištění. Díky okamžitému převodu peněz prostřednictvím ePlatby je možné cestovní pojištění přes internet zaplatit těsně před odjezdem,“ dodal Jaroslav Ševela s tím, že platit takto pojistné je možné u sedmi velkých pojišťoven i na webových stránkách nabízející pojištění více společností.

Vrchol nákupní sezóny samozřejmě přichází s blížícími se Vánoci. „Naše nejširší akceptační síť umožňuje přímý nákup tradičních vánočních dárků – elektroniky, cestování, hraček, oděvů, kosmetiky, sportovních potřeb, nebo třeba i zimních pneumatik,“ dodal Jaroslav Ševela. Seznam internetových obchodníků je umístěn na webových stránkách banky www.rb.cz.
Systém platební brány umožňující přímou platbu u obchodníka začala tehdejší Expandia Banka nabízet pod názvem "Za mě platí Expandia banka" v roce 1998. Jedná se o rychlý způsob platby přes internet přímo z účtu klienta. Uživatel služby nemusí své peníze převádět na žádný speciální účet, pro platby použije peníze na svém běžném či spořicím účtu. Platba je tedy velmi jednoduchá a rychlá jak pro klienta, tak pro obchodníka.

Klient se po výběru zboží a volbě platby rozhodne pro platební tlačítko „ePlatby“ a je automaticky přesměrován do svého internetového bankovnictví, kde má předvyplněný příkaz k úhradě. Tento příkaz pouze potvrdí svým certifikačním kódem – platba tedy podléhá vysokému stupni zabezpečení, stejně jako internetové bankovnictví. Po potvrzení transakce je platba ihned odeslána z banky a online připsána dodavateli – ten tak může okamžitě zaslat klientovi zaplacené zboží. Za dobu existence ePlateb banka provedla více než 600 tisíc těchto transakcí.

Autor článku

Tisková zpráva

Články ze sekce: Tiskové zprávy