Přivydělat si stavebním spořením?

08.01.2002 | , Finance.cz
Studentské centrum


Řada studentů, a nejen studentů, hledá možnosti jak si zlepšit svou finanční situaci. Většinou se jedná o přivýdělek formu nějaké brigády.

Jednou ze zajímavých možností, jak si během studia přivydělat je například  spolupráce s některou ze stavebních spořitelen. Jako poradci-prodejci stavebního spoření máte možnost si slušně vydělat a také se spoustu věcí, nejen o stavebním spoření, naučit.

Nespornou výhodou takovéto formy brigády je to, že po absolvování   základního kurzu, máte neomezené možnosti se realizovat.  Není stanovena žádná pevná pracovní doba, nikdo vás nekontroluje zda pracujete či nikoli. Pracovat tedy můžete v době kdy Vám to Vaše studentské povinnosti dovolují, ale i Vaše finanční ohodnocení bude odpovídat  vašemu úsilí.
Touto formou brigády máte možnost si nejen přivydělat, ale i ukázat svého obchodního ducha - ne každý má talent  nabízet  a vysvětlovat proč zrovna toto a ne ono a jaké to má výhody či nevýhody a v konečné fázi klienta přesvědčit, že to co nabízíte je to pravé. Práce  poradce je práce s lidmi, bezesporu Vám  pomůže naučit se s lidmi jednat (základy práce s klienty  určitě  získáte již na základním kurzu, tato práce vám je pomůže rozvíjet).
Pokud se Vám bude tato práce líbit a bude se Vám dařit může se z Vás stát nejen "prodejce stavebního spoření", ale třeba i úvěrový poradce, který bude svým klientům nejen schopen uzavřít stavební spoření, ale i vyřídit úvěr. No a pokud se Vám v oblasti rodinných financí zalíbí a práce s lidmi Vás bude bavit, můžete se stát skutečným finančním poradcem a pomáhat lidem nejen v oblasti bydlení , ale třeba i zajištění či investic.

A jak tedy začít spolupracovat se stavební spořitelnou?

Většina stavebních spořitelen má na svých internetových stránkách formulář, který můžete vyplnit a poslat, pokud máte o spolupráci zájem. Druhou možností je navštívit nějaké kontaktní místo dané spořitelny, kde se Vás určitě někdo ujme a seznámí Vás s tím co bude potřeba.
Podmínkou pro vaši práci externího spolupracovníka spořitelny bude proškolení a následné prokázání znalostí v oblasti stavebního spoření. Budete též muset uzavřít smlouvu o spolupráci se stavební spořitelnou. Obvykle se jedná o Smlouvu o obchodním zastoupení. V tomto případě je nutné předložit živnostenský list s předmětem podnikání "zprostředkování služeb", případně aktuální výpis z rejstříku trestů. Více o  založení živnostenského listu a dalších informacích rozhodnete-li se podnikat naleznete zde. Raiffeisen stavební spořitelna nabízí též možnost pracovat na základě dohody o pracovní činnosti, VSS KB na základě smlouvy o zprostředkování. Provize se pohybují u jednotlivých stavebních spořitelen zhruba do 50% z úhrady za uzavření smlouvy.
Pokud budete mít o tuto formu přivýdělku zájem, kontaktujte zastoupení stavební spořitelny ve vašem regionu nebo se informujte na zelené lince vybrané spořitelny.

Autor článku


Pomohl vám tento obsah? Dejte mu hodnocení:

Průměrné hodnocení: 0
Hlasováno: 0 krát