Nový tarif HYPO stavební spořitelny

08.01.2002 | , Finance.cz
BYDLENÍ


HYPO stavební spořitelna nabízí svým klientům od 1. ledna 2002 nový tarif Nadstandard s označením tarif NMW. A jaké jsou změny oproti tarifu s označením CMW?

Klienti, kteří uzavřou smlouvu o stavebním spoření u HYPO stavební spořitelny od 1.1.2002 budou mít uzavřenu smlouvu v tarifu Nadstandard NMW. Původní tarif  CMW se  v některých věcech liší od nového tarifu NMW. A čeho se změny týkají?

Cílová částka
V novém tarifu se minimální cílová částka zvyšuje na 50 000 Kč (z dřívějších 30 000 Kč). Nyní lze tedy uzavřít smlouvu s cílovou částkou nejméně 50 000 Kč.

Úrokové zvýhodnění
Dále se  mění výše úrokového zvýhodnění v případě, kdy se klient po pěti letech vzdá úvěru. Původně klient při splněních podmínek získal úrokové zvýhodnění ve výši 3 % p.a. Nyní se toto úrokové zvýhodnění snižuje na 2 % p.a. a navíc zůstatek na účtu musí být min 30000 Kč a nedošlo ke snížení cílové částky. Pokud klient zaplatí úhradu za uzavření smlouvy 1,6 % místo 1% z cílové částka, tak  dodatečné úrokové zvýhodnění  ve výši 1 % z cílové částky zůstává.

Odstoupení od smlouvy
Stavební spořitelna též nově zavádí pojem odstoupení od smlouvy na místo výpovědi smlouvy. Dle VOP je stavební spořitelna oprávněna odstoupit od smlouvy:
a) pokud klient  nezaplatí úhradu za uzavření smlouvy v plné výši a do čtyř měsíců po dni uzavření smlouvy.
b) Nebo pokud je v prodlení  s více než  šesti pravidelnými vklady a uhradil v plné výši  pouze úhradu za uzavření smlouvy a nejvýše první měsíční vklad.

Snížení a zvýšení
V nových všeobecných obchodních podmínkách (VOP) se již nesetkáte s pojmy rozdělení cílové částky nebo sloučení smlouvy. Při snížení cílové částky se ruší doba (12 měsíců), po níž bylo  teprve možné provést přidělení.  Nově se zavádí možnost zvýšit cílovou  částku, v tomto případě klient doplatí úhradu podle původní tarifní varianty  smlouvy (1,6 nebo 1,0). U varianty 1,6 i nadále zůstává možnost bezplatného zvýšení přidělované částky, a to maximálně o dvojnásobek sjednané cílové částky.

Přidělení volbou
Nově může účastník požádat o přidělení volbou nejdříve po uplynutí 18 měsíců od data uzavření smlouvy.

Úrok z úvěru
V nových VOP je též snížen úrok z úvěru ze stavebního spoření z původních 5 % p.a. na 4,9 % p.a.


Pokud si chcete porovnat i ostatní tarify stavebních spořitelen navštivte stránku Srovnání tarifů.


 

Autor článku

 


Pomohl vám tento obsah? Dejte mu hodnocení:

Průměrné hodnocení: 0
Hlasováno: 0 krát

Články ze sekce: BYDLENÍ