Mladý muž má možnost investovat 10 000 Kč měsíčně.

04.01.2002 | , Finance.cz
Domovská stránka


Mladý muž je zaměstnán u zahraniční společnosti. Je svobodný a žije ve služebním bytě. Jeho osobní výdaje jsou minimální. Chce si vytvořit finanční rezervu, peníze nebude v nejbližší době potřebovat. Je ochoten podstoupit vyšší míru rizika.

Mládí je dravé nejen v životě, ale i ve světě investic. Pro tuto věkovou kategorii je výnos z termínovaných vkladů a méně rizikových investičních fondů málo zajímavý. Mladí mohou podstatně vydělat například na růstu zisků firem v jiných zemích. Na výnosech významných společností (Coca Cola, Microsoft, BMW atd.) je možné podílet se několika způsoby. Vzhledem k investované částce a časovému vytížení mladé generace lze doporučit portfolio rizikovějších investičních fondů zaměřených na zahraniční akcie. Přestože světové burzy zaznamenaly v posledních měsících citelné poklesy, z dlouhodobého hlediska platí, že akcie vynáší nejvíce (viz tabulka)

Kromě investičních fondů bych vyčlenil část volných peněz i na spoření na bydlení (cca 1500 Kč měsíčně), na penzi v penzijním fondu (cca 500 Kč měsíčně) a na pojištění - zejména proti úrazu.

Autor článku

 


Pomohl vám tento obsah? Dejte mu hodnocení:

Průměrné hodnocení: 0
Hlasováno: 0 krát

Články ze sekce: Domovská stránka