Bezdětný manželský pár má možnost investovat 20 000 Kč měsíčně

04.01.2002 | , Finance.cz
Domovská stránka


Manželská dvojice chce investovat měsíčně tuto částku. Jsou bezdětní a žijí v bytě v osobním vlastnictví. Oba jsou zaměstnaní na dobu neurčitou. Splácejí leasing na automobil (3000 Kč měsíčně). V průběhu letošního roku jej splatí. Jinak nemají žádný úvěr.

Pro nejmajetnější z vás přichází pro investování v úvahu kromě již vícekrát zmíněného a velmi výhodného stavebního spoření a penzijního připojištění také koupě nemovitosti. Ceny bytů se budou minimálně ve větších městech do budoucna zvyšovat. Nakoupenou nemovitost můžete potom za několik let výhodně prodat nebo pronajímat. Asi nejvhodnější pro investici jsou byty do 50 metrů čtverečních, rodinné domy v dobrém technickém stavu a některé pozemky. Pokud si budete chtít nějaký pozemek pořídit, pak si vybrané místo prohlédněte a zjistěte, zda se na tomto území neplánuje nějaká výstavba. 
 
Jestliže je pro vás investice do nemovitostí příliš velkým soustem, pak zkuste využít služeb portfolio manažera. Své peníze svěřujete odborníkům z investičních společností, kteří pro vás zpravidla za určitý správní poplatek vytvoří portfolio z různých investičních instrumentů (akcie, dluhopisy, indexové certifikáty, bankovní vklady atd.) šité na míru. Tato služba je dostupná jen pro majetné klienty.

Autor článku

 


Pomohl vám tento obsah? Dejte mu hodnocení:

Průměrné hodnocení: 0
Hlasováno: 0 krát

Články ze sekce: Domovská stránka