Získejte svoje peníze zpět !

11.01.2002 | , Finance.cz
Domovská stránka


Jste-li jedním z klientů tří zkrachovalých bank (Pragobanky, Universal banky a Moravia banky), máte nyní možnost získat peníze, které jste již oplakali.

Jste-li jedním z klientů tří zkrachovalých bank (Pragobanky, Universal banky a Moravia banky), máte nyní možnost získat peníze, které jste již oplakali. Parlament totiž před časem schválil zákon, který umožňuje klientům těch bank vyplatit náhrady z Fondu pojištěných vkladů. Výplaty jsou prováděny již od 4. 1. 2002 a to až do 4. 1. 2007.

Jak budou tyto výplaty probíhat ?

Fyzické osoby s vkladem od 10 do 50.000 Kč obdrží poštou poukázky Komerční banky, na které obdrží náhrady svých vkladů. Poukázky by měli obdržet nejpozději do 18. ledna 2002 a vybírat je mohou 5 let na pobočkách Komerční banky. Neobdrží-li tuto poukázku do stanovené doby, požádá si o náhradní zaslání poukázky.

Fyzické osoby s náhradou vyšší jak 50.000 Kč až do 4 milióny Kč a všechny právnické osoby dostanou své peníze na několika vybraných pobočkách. Které to jsou můžete zjistit na internetové adrese Fondu Pojištění Vkladů nebo dotazem v některé z poboček Komerční bank, kde Vám jistě rádi poradí. Tyto náhrady pro právnické osoby se budou provádět pouze bezhotovostním platebním stykem a to pouze na účet vedený v České republice. Mám-li zájem o bezhotovostní převod také fyzická osoba, může si o něj zažádat.

Co vše budete potřebovat k uplatnění nároku na výplatu náhrady ?

Fyzické osoby - platný průkaz totožnosti (občan ČR - občanský průkaz, cizinec - povolení k pobytu nebo cestovní pas.
Právnické osoby - aktuální výpis z obchodního rejstříku (ne starší než 1 měsíc) nebo výpis z jiného podobného registru (originál nebo úředně ověřenou kopii), zahraniční PO - předloží výpis ze zahraničního obchodního rejstříku (podmínky jsou stejné) a musí k tomu ještě být úředně ověřený překlad do českého jazyka.

Když peníze vybírá zástupce ?

Nemůžete-li se z nějakých důvodů dostavit k výběru osobně, může Vás někdo zastoupit, musí však od Vás mít speciální plnou moc opatřenou úředně ověřeným podpisem klienta.

Autor článku


Pomohl vám tento obsah? Dejte mu hodnocení:

Průměrné hodnocení: 0
Hlasováno: 0 krát

Články ze sekce: Domovská stránka