Co týden dal ?

11.01.2002 | , Finance.cz
MAKRODATA A EU


S začátkem dalšího roku investoři bilancují a hledají strategii na další rok. Také se postupně dozvídáme výsledky některých ekonomických údajů.

Posledních 7 dní ve světě

Situace v Argentině se stále neuklidnila. Demonstrace jsou tam na denním pořádku, protože vláda se rozhodla omezit výběr prostředků z bankovních kont občanů. Tato omezení by měla platit až do roku 2003. Další země, která má potíže je Japonsko, které se snaží zabránit bankovní krizi. Japonská měna - jen - ve dvou měsících oslabila o 10 procent a japonská vláda je jejím vývojem znepokojena.


Posledních 7 dní u nás doma

V tomto týdnu u nás rozvířil hladinu prodej společnosti ČEZ, když vláda ve středu zrušila vyhlášený tendr. Důvodem byly nízké finanční nabídky zájemců. Bankovní rada ČNB jednala o tom, zda bude měnit sazby, nakonec bylo rozhodnuto, že zůstanou zatím stejné. Také byly zveřejněny výsledky loňské inflace: Jaké výše dosáhla průměrná inflace v loňském roce a Analýza vlivů jednotlivých komponentů na loňskou míru inflace.


Posledních 7 dní na našem serveru

Samozřejmě i tento týden máme některé novinky na našem serveru. Rozšířili jsme a vylepšili stránky www.finance.cz/jobs s finančním rádcem. Naleznete zde řadu zajímavých informací s důrazem na praktické rady. Máme pro Vás tipy, jak investovat v tomto roce pod názvem Investice roku 2002 aneb jak letos nezchudnout. A ještě malá změna na naší homepage - nový modul s prolinky na zprávy, který naleznete pod názvem: Co je ještě nového ?

Anketa posledních 7 dní

Celý tento týden jsme se Vás ptali, zda již máte ve svých peněženkách nové hotovostní mince a bankovky eura. Většina účastníků se s fyzickou podobou eura ještě nesetkala - 68 %. Ale zatím uplynul pouze něco přes týden, kdy je hotovostní euro na trhu. Ale na druhou stranu 38 % účastníků ankety už v ruce nové euro drželo.

Autor článku

 


Pomohl vám tento obsah? Dejte mu hodnocení:

Průměrné hodnocení: 0
Hlasováno: 0 krát

Články ze sekce: MAKRODATA A EU