Sloučení fondů, které vlastní ABN AMRO Bank

29.01.2002 | , Finance.cz
DŮCHODY A DÁVKY


Začalo platit usnesení Krajského soudu v Brně a máme tu tedy sloučení Stavebního penzijního fondu ČR, a.s. a ABN AMRO penzijního fondu, a.s.

Začalo platit usnesení Krajského soudu v Brně a máme tu tedy sloučení Stavebního penzijního fondu ČR, a.s. a ABN AMRO penzijního fondu, a.s. Právním nástupcem se stává společnost ABN AMRO Penzijní fond, a.s. Slučování penzijních fondů započalo již kapitálovým vstupem ABN AMRO Bank N. V. do Stavebního PF v červnu 2001.

Klienti Stavebního PF se tedy stávají klienty penzijního fondu ABN AMRO, a.s. Také veškeré nároky účastníků penzijního připojištění u Stavebního PF přecházejí automaticky na ABN AMRO Penzijní fond, a.s., o čemž by měli být informováni začátkem února.

Hlavním akcionářem fondu je banka ABN AMRO N. V., která na český trh penzijního připojištění vstoupila v červnu 2000, kdy koupila 100% podíl Penzijního fondu ŠKODA, a.s., později přejmenovaného na ABN AMRO Penzijní fond.

Následovala koupě 70% podílu JISTOTA a KORUNA penzijního fondu, a.s. v září roku 2000. 20. prosince 2000 rozhodl Krajský obchodní soud v Brně o návrhu na sloučení penzijních fondů ABN AMRO Penzijní fond, a.s. a JISTOTA a KORUNA penzijní fond, a.s. Z rozhodnutí akcionářů došlo ke změně názvu na ABN AMRO penzijní fond, a.s. V červnu roku 2001 vstoupila ABN AMRO Bank N. V. kapitálově do Stavebního PF. A nyní tedy dojde ke sloučení dalších dvou fondů, jejich podíly banka vlastní.

Autor článku


Pomohl vám tento obsah? Dejte mu hodnocení:

Průměrné hodnocení: 0
Hlasováno: 0 krát

Články ze sekce: DŮCHODY A DÁVKY