Co týden dal

01.02.2002 | , Finance.cz
MAKRODATA A EU


Nemáte čas každodenně sledovat, co se děje doma nebo ve světě? Pak je tato zpráva určena právě Vám. Připravili jsme pro vás souhrn událostí z posledních 7 dní ve světi i doma, dozvíte se také, co je nového na našem serveru, výsledky andety na homepage apod.

Posledních 7 dní ve světě
Tak nám dolar zase posiluje, všichni co se je chystáte prodat buďte na pozoru (Dolar posiluje po optimistické zprávě Fedu). A z dalších zpráv jen zkratkovitě......Wall Street asi otevře po rozhodnutí Fedu opět výš.........Swisscom prodává 45,5 pct v rakouském telekomu UTA.......Credit Suisse končí Q4 s vyšší ztrátou kvůli CSFB......Evropské burzy posilují, Alcatel letí vzhůru....Japonská Toyoda rozšiřuje investici v Klášterci....
A nakonec něco extra....aneb jak mlsáním kočky o střechu přijít (Dobrý Kambodžan, který pečenou kočku nemlsá).
Více naleznete na http://www.finance.cz/home/hospodarstvi/monitor_tisku/

Posledních 7 dní doma
ČNB opět snižuje úrokovou sazbu! Nelíbí se jí výše koruny, a tak se snaží zasáhnout do jejího vývoje kursu (ČNB opětovně snížila svoje sazby).
Bydleníchtiví pozor, snižují se sazby hypotéčních úvěrů (Od února snížení úroků u TOP Bydlení).
Sledujete pravidelně nejnovější ekonomické ukazatele? Tak se mrkněte na poslední oficiální údaje (EKONOMICKÉ UKAZATELE - Česko)Najdete tam čísla k ekonomickým ukazatelům, jako je: HRUBÝ DOMÁCÍ PRODUKT, NEZAMĚSTNANOST, STÁTNÍ ROZPOČET, DLUH VLÁDY, ZAHRANIČNÍ OBCHOD, PLATEBNÍ BILANCE, DEVIZOVÉ REZERVY ČNB, CPI, ČISTÁ INFLACE, MÍRA INFLACE, VÝROBNÍ CENY, MĚNOVÁ BÁZE, PENĚŽNÍ ZÁSOBA M2, PRŮMĚRNÁ MZDA, PRŮMYSLOVÁ VÝROBA, STAVEBNÍ VÝROBA, MALOOBCHODNÍ TRŽBY, HOSPODÁŘSKÉ PROGNÓZY, RATINGY DLOUHODOBÝCH ZÁVAZKŮ ČESKÉ REPUBLIKY, ......
Další zprávy si můžete přečíst na http://www.finance.cz/home/hospodarstvi/monitor_tisku/

Posledních 7 dní na našem serveru
Zimní hry na www.zimnihry.cz!
Finanční server www.finance.cz připravil ve spolupráci s Rádiem Impuls a deníkem Blesk stránky věnované zimním hrám 2002 v Salt Lake City. Web obsahuje rozsáhlou flash aplikaci agentury Reuters. Sledujte program, výsledky, disciplíny, dějiště, aktuální zpravodajství a mnohem více!
V současné době je na této adrese pouze pilotní verze, v příštím týdnu však budete mít možnost spatřit dílo celé.

Anketa
V tomto týdnu jsme se Vás ptali, která z poradenských sekcí je podle Vás nejzajímavější? Nejžádanějším poradenskou sekcí jsou podle Vás "Daně a účetnictví" následované "Investicemi" a "Financováním bydlení".

Autor článku

Vladimír Šindelka  


Pomohl vám tento obsah? Dejte mu hodnocení:

Průměrné hodnocení: 0
Hlasováno: 0 krát

Články ze sekce: MAKRODATA A EU