S věrnostním programem, můžete získat pojištění

04.02.2002 | , Finance.cz
DŮCHODY A DÁVKY


Další penzijní fond nabízí, něco navíc. Jeho klienti mohou získat bezplatně životní a úrazové pojištění ve výši až 1 milion Kč.

Klient PF České spořitelny může v jejich věrnostním programu získat automaticky již zmíněné výhody, ale nejprve musí splnit několik podmínek:

  • započtená pojištěná doba ve prospěch platné smlouvy o penzijním připojištění minimálně 12 měsíců
  • zůstatek na účtu evidovaném ve prospěch této smlouvy je ve výši minimálně 50 000 Kč

Tato výhoda se týká i pokud se rozhodnete převést do Penzijního fondu České spořitelny své prostředky od jiného penzijního fondu. Zde platí, že se započítává se také pojištěná doba u předcházejícího penzijního fondu. Výhody věrnostního programu tak můžete získat ihned po převodu.

Klienti jsou pojištěni automaticky, a to u Pojišťovny České spořitelny. Nemusíte si tedy sami žádat o zařazení do věrnostního programu. Měli byste tam být zařazeni od prvního dne kalendářního měsíce následujícího po měsíci, kdy byly splněny všechny výše uvedené podmínky pro vznik pojištění.

Věrnostní program platí, jak pro osoby, které zatím spoří, tak i pro příjemce penzí. Výše pojistného plnění je odvozena od stavu účtu k poslednímu dni měsíce předcházejícího měsíci, kdy došlo k pojistné události. V případě pojistné události se pojistné plnění vyplatí osobám, které mají nárok na plnění ze smlouvy o penzijním připojištění po zemřelém klientovi.

Pozor však na jednu věc. Pojištění zaniká prvního dne kalendářního měsíce, který následuje po kalendářním měsíci, kdy klient přestal splňovat některou z výše uvedených podmínek, nebo dnem zániku penzijního připojištění. Což znamená, že jakmile zůstatek na účtu evidovaném ve prospěch smlouvy je méně než 50.000 Kč, tak již nemáte nárok na toto bezplatné pojištění.

Autor článku

 


Pomohl vám tento obsah? Dejte mu hodnocení:

Průměrné hodnocení: 0
Hlasováno: 0 krát

Články ze sekce: DŮCHODY A DÁVKY