Podpora k hypotékám snížena na 1 %

05.02.2002 | , Finance.cz
BYDLENÍ


Od 1.2.2002 došlo ke snížení státní podpory k hypotékám. GE Capital Bank zareagovala na toto snížení a rozhodla se svým klientům hypoteční úvěry dotovat.

Díky nízkým úrokovým sazbám poskytnutých hypotečních úvěrů v předešlém roce, došlo od 1.2.2002 ke snížení podpory k hypotékám  ze 2 na 1 %. Tedy všichni, kteří nestihli podepsat úvěrové smlouvy do konce ledna 2002 a mají nárok, splňují podmínky, na poskytnutí podpory ke svému hypotečnímu úvěru a podepíší smlouvu o hypotečním úvěru po tomto datu, získají podporu pouze ve výši 1 %.

Jako reakci na snížení státní finanční podpory poskytuje GE Capital Bank od 4. února novým klientům k hypotečnímu úvěru dotaci a to minimálně ve výši 0,3 % p.a. Tato dotace je určena pro stávající zájemce o hypoteční úvěr, kteří ho nezískali do konce ledna, tedy ještě s 2% podporou. Dotace  je časově omezena do konce února 2002.  Dotace platí na dobu až 5 let (lze zvolit fixaci sazby 1, 2 nebo 5 let) a navíc není vázaná na účel, a získat ji lze i například na nákup starší nemovitosti.

Autor článku

 


Pomohl vám tento obsah? Dejte mu hodnocení:

Průměrné hodnocení: 0
Hlasováno: 0 krát

Články ze sekce: BYDLENÍ