Daňová přiznání ke stažení !

08.02.2002 | , Finance.cz
Domovská stránka


Všichni zájemci mají od 12.2. možnost stáhnutí formulářů daňových přiznání a jejich vyplnění prostřednictvím adresy v sekci DANĚ. Provozovatelé serveru FINANCE.CZ očekávají v letošním roce zdvojnásobení počtu uživatelů této služby.

Všichni zájemci mají od 12.2. možnost stáhnoutí formulářů daňového přiznání a jejich vyplnění prostřednictvím adresy: http://www.finance.cz/home/dane_a_audit/danove_priznani/. Provozovatelé serveru FINANCE.CZ očekávají v letošním roce zdvojnásobení počtu uživatelů této služby.
V loňském roce dalo více než 20 000 návštěvníků serveru www.finance.cz přednost přípravě daňového přiznání na internetu před návštěvou finančního úřadu.Rubrika daně obsahuje také průběžně aktualizované praktické rady, jak lze snížit základ daně, daňový kalendář nebo aktuální znění zákonů týkajících se daní.
Hlavní výhodou aplikace kromě úspory času je to, že uživatel svá data nikam elektronicky neodesílá a nehrozí tak zneužití osobních údajů. Vytvořit daňové přiznání prostřednictvím internetu je velmi jednoduché. Stačí z výše uvedené adresy do svého počítače zdarma stáhnout příslušný soubor programu Excel.
Do tohoto souboru zadat hodnoty, které jsou potřeba k výpočtu daňového přiznání. Po zadání těchto kritérií už program sám doplní všechny další hodnoty. Vyplněné daňové přiznání je poté možné ihned odevzdat na příslušný finanční úřad. K tomu, aby aplikace fungovala, je potřeba pouze osobní počítač, který obsahuje aplikaci Excel alespoň ve verzi 95.
Služba umožňuje zpracovat daňové přiznání fyzických osob typu A i B a daňové přiznání právnických osob. Navíc obsahuje formuláře, potřebné k podání přehledu příjmů pro příslušnou zdravotní pojišťovnu a Okresní správu sociálního zabezpečení.

Autor článku

 


Pomohl vám tento obsah? Dejte mu hodnocení:

Průměrné hodnocení: 0
Hlasováno: 0 krát

Články ze sekce: Domovská stránka