Co týden dal ?

08.02.2002 | , Finance.cz
MAKRODATA A EU


Ve středu si britská královna Alžběta II. připomněla 50 výročí svého nástupu na trůn, Evropská centrální banka (ECB) ve čtvrtek oznámila, že ponechává své úrokové sazby beze změny. Banky snižovaly úroky a ČSOB oznámila konec fúze s IPB. Tak to jsou v kostce zprávy z tohoto týdne.

Posledních 7 dní ve světě

Ve středu si britská královna Alžběta II. připomněla "zlaté jubileum" svého nástupu na trůn, od kterého uplynulo 50 let. Největší irská banka Allied Irish oznámila, že americký dealer John Rusnak pokusil v baltimorské divizi Allfirst Financial zamaskovat fiktivními obchody velké ztráty plynoucí ze směny dolarů za jeny. Evropská centrální banka (ECB) ve čtvrtek oznámila, že ponechává své úrokové sazby beze změny.

Posledních 7 dní u nás doma

Většina bank zareagovala na dvojí snížení sazeb ČNB v posledních dnech. A to tak, že snížila úroky u termínovaných vkladech v průměru o 0,1 - 0,3 procenta. Od 1.2.2002 došlo ke snížení státní podpory k hypotékám, taktéž v reakci na snížení sazeb ČNB. Tento týden se také objevili zprávy, že se většinový vlastník Živnostenské banky chystá prodat svoje akcie. Ve čtvrtek oznámila ČSOB ukončení fúze s IPB.

Posledních 7 dní na našem serveru

Neustále pracujeme na vylepšení našich stránek. Tento týden zde přibyly nové rady, jak si snížit základ daně z příjmu, a to v sekcích Bydlení, Pojištění a Penze. S blížícím se datem začátku Olympijských her jsme spustili nové stránky www.zimnihry.cz. Zde můžete najít informace o výsledcích olympijských kláních a různých druzích sportů.

Anketa posledních 7 dní

V poslední anketě na homepage www.finance.cz jsme se Vás ptaly, zda budete sledovat dění na zimních hrách na internetu ? 42 % účastníků ankety odpovědělo, že budou a denně oproti tomu  30 procent odpovědělo, že nebude a 28 % bude sledovat dění na internetu, ale jen občas.

Autor článku

 


Pomohl vám tento obsah? Dejte mu hodnocení:

Průměrné hodnocení: 0
Hlasováno: 0 krát

Články ze sekce: MAKRODATA A EU