Hypoteční zástavní listy

14.03.2002 | , Finance.cz
BYDLENÍ


K výhodné investici volných peněžních prostředků jsou vhodné hypoteční zástavní listy. HVB Bank CR vydala emisi hypotečních zástavních listů (HZL) splatnou v roce 2009.

Máte peněžní prostředky a nevíte jak je zhodnotit? K možnostem kam investovat rozhodně patří i hypoteční zástavní listy.  Nabízejí totiž nejen vysoký čistý výnos, nízké riziko, ale i volnou převoditelnost a tím i vysokou likviditu. Bližší informace o výhodách hypotečních zástavních listů naleznete na této stránce.

V květnu loňského roku  vydala emisi hypotečních zástavních listů s úrokem 7,5% splatnou v roce 2006 Raiffeisenbank. V letošním roce vydala hypoteční zástavní listy HVB Bank CR. Emisním dnem  HZL v celkové hodnotě 10 mld Kč a pevným kuponem 6% vypláceným ročně se stal 4. únor 2002. Na volném trhu byly registrovány 4.3.2002. Dluhopisy budou vydávány po tři roky a to  ve dvou až sedmi sériích, přičemž objem nyní vydané první série je 1.350 mld Kč s jmenovitou hodnotou každého dluhopisu 10 000 Kč.  Tyto HZL jsou nabízeny i fyzickým osobám a firemním investorům.

Bližší informace o vydaných emisích HZL i u dalších bank naleznete přehledně uspořádané na stránce Zástavní listy.

Autor článku

 


Pomohl vám tento obsah? Dejte mu hodnocení:

Průměrné hodnocení: 0
Hlasováno: 0 krát

Články ze sekce: BYDLENÍ