Investiční firma Prosperita prý nechce plně ovládnout Orco

17.03.2009 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 17. března (ČTK) - Investiční společnost Prosperita nechce plně ovládnout realitní firmu Orco. Oznámila to dnes investiční společnost s tím, že přesto chce svůj podíl v Orku dále zvyšovat. Na valné hromadě chce navíc předložit ozdravný program Orka.

Prosperita z Orlové na Karvinsku v pátek oznámila, že se stala největším akcionářem developera. V současnosti v něm kontroluje kolem pěti procent.

"Aktuální vývoj kurzu akcií Orco odpovídá našemu investičnímu záměru a svůj podíl tedy budeme dále navyšovat. Není však naším cílem zvýšit svůj podíl na kapitálu a hlasovacích právech tak, abychom Orco plně ovládli," uvedl generální ředitel Prosperity Miroslav Kurka.

Do ozdravného plánu firmy nechce jít Prosperita sama. "V této chvíli očekáváme a máme již potvrzen zájem dalších akcionářů o spolupráci na ozdravném programu společnosti Orco, který plánujeme předložit na valné hromadě společnosti," dodal Kurka.

Akcie Orco Property Group zahájily dnešní obchodování na pražské burze propadem o více než pětinu. V úvodu ztrácely 22,4 procenta na 81,1 koruny, poté se prodejní tlak zmírnil a po 9:35 se uskutečnil obchod za 100 korun, což znamenalo oslabení o 4,3 procenta.

Akcie Orco se vrátily na trh po pondělním pozastavení obchodování kvůli odložení zveřejnění hospodářských výsledků firmou.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK