UniCredit Bank ČR loni zvýšila zisk o dvě třetiny na 4,9 mld. Kč

18.03.2009 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 18. března (ČTK) - UniCredit Bank Czech Republic, čtvrtá největší banka v tuzemsku podle objemu aktiv, za loňský rok vytvořila čistý zisk 4,91 miliardy korun, což znamenalo meziroční růst o 67,4 procenta. ČTK to dnes oznámila banka.

Čisté výnosy z úroků, poplatků a provizí v součtu činily 9,1 miliardy korun, což představovalo meziroční nárůst o 10,3 procenta. Objem úvěrů klientům stoupl o 14,9 procenta. Růstu zisku napomohl i prodej podílu v Hypo stavební spořitelně a Burze cenných papírů Praha.

UniCredit Bank po spojení Živnostenské banky a HVB Bank loni působila na českém finančním trhu první celý rok jako sjednocená banka. Generální ředitel Jiří Kunert připustil, že konec roku kvůli krizi nebyl lehký. "Na druhou stranu se potvrdilo, že UniCredit Bank je připravena čelit zhoršeným ekonomickým podmínkám v České republice," uvedl.

Výsledky hospodaření loni přes globální finanční krizi zlepšila většina předních bank v Česku. Česká spořitelna meziročně zvýšila čistý zisk o 30 procent na 15,8 miliardy korun. Komerční bance narostl čistý zisk na 13,2 miliardy korun z předloňských 11,2 miliardy korun. Čistý zisk Raiffeisenbank loni vzrostl o 39 procent na 1,4 miliardy korun. Pouze ČSOB zisk propadl o 90 procent na 1,1 miliardy korun.

Autor článku

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK