Koruna dopoledne mírně oslabila na 26,84 Kč/EUR a 20,64 Kč/USD

18.03.2009 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 18. března (ČTK) - Česká měna dopoledne mírně oslabila. Krátce po 10:30 se vůči euru obchodovala ve srovnání s úterním závěrem o zhruba 15 haléřů slabší na 26,84 Kč/EUR. Několik haléřů ztratila koruna také k dolaru a obchodovala se na 20,64 Kč/USD, vyplývá z údajů serveru Patria Online.

Podle analytika společnosti Patria Finance Tomáše Vlka slábne koruna i přes příznivý vývoj ve světě. "Zdá se, že měny ve střední Evropě po posledním výrazném posílení z minulých týdnů, už nedokážou tolik profitovat z pozitivní nálady ve světě," doplnil Vlk. Dnešek přináší hlavním akciovým trhům další zisky, na které však podle něj koruna, polský zlotý ani maďarský forint nereagují a oslabují.

Dolar se k euru krátce po 10:30 obchodoval na 1,3011 USD/EUR. "Investoři se nyní přiklání k riziku, což je pro dolar negativní. Jeho ztráty však nejsou velké," uvedl Vlk. Připomněl, že v USA dnes budou zveřejněny údaje o únorové inflaci. "Větší pozornost bude poutat večerní výsledek jednání centrální banky USA (Fed) a případné změny v přístupu ke kvantitativnímu uvolňování měnové politiky," doplnil Vlk.

Autor článku

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK