Za tři měsíce více než 1600 hypoték

12.04.2002 | , Finance.cz
BYDLENÍ


Hypotéky zaznamenávají výrazný vzestup zájmu klientů, kteří mají zájem o pořízení nemovitostí. To se projevuje v počtech poskytnutých úvěrů.

Česká spořitelna v prvním čtvrtletí letošního roku poskytla svým klientům čtyřikrát více hypoték než ve stejném období loňského roku. Letos ČS poskytla celkem 1612 hypotečních úvěrů v objemu 1,7 mld korun, loni to bylo pouze 469 hypoték v objemu 447 milionů korun.

Z tohoto počtu  bylo 1455 hypotečních úvěrů v objemu 1,5 miliardy korun poskytnuto v rámci programu TOP Bydlení. Úvěry v rámci programu Top Bydlení poskytuje spořitelna od poloviny loňského roku, polovina úvěru je úročena sazbou o tři procentní body nižší. Od zahájení programu do konce března poskytla banka v rámci tohoto programu přes pět tisíc úvěrů za 5,1 miliardy.

Další bankou, která zveřejnila počet poskytnutých hypotečních úvěrů za první tři měsíce letošního roku je GE Capital Bank. Ta v prvním čtvrtletí poskytla 383 hypotečních úvěrů v objemu 380 mil Kč. Za dobu své působnosti v oblasti hypotečního úvěrování poskytla hypotéky již 2256 klientům.


Autor článku

 


Pomohl vám tento obsah? Dejte mu hodnocení:

Průměrné hodnocení: 0
Hlasováno: 0 krát

Články ze sekce: BYDLENÍ