Hypoteční banka s dluhopisovým program

18.04.2002 | , Finance.cz
BYDLENÍ


Jako první soukromý subjekt v České republice má Českomoravká hypoteční banka schválen dluhopisový program.

Dluhopisový program umožňuje bance vydávat hypoteční zástavní listy mnohem operativněji a s nižšími náklady. Schválení programu umožňuje vydávat hypoteční zástavní listy (HZL) do stanoveného objemu bez složitých schvalovacích procesů. V praxi to znamená, že po dobu platnosti programu může společnost vydat několik tranší dluhopisů v různých objemech tak, aby součet jejich nesplaceného zbytku v příslušném okamžiku nepřekročil celkově schválenou sumu.

Trvání dluhopisového programu je v případě ČMHB stanoveno na 10 let a nejvyšší objem nesplacených dluhopisů vydaných v rámci programu je stanoven na 30 miliard Kč. ČMHB, jako největší emitent HZL v ČR, připravuje na červen tohoto roku první emisi v rámci programu (celkově již osmou).

Dluhopisový program schválila Komise pro cenné papíry. Rozhodnutí nabylo právní moci dne 3. dubna 2002. Tento program byl do této doby schválen pouze České konsolidační agentuře  a nadnárodní Evropské investiční bance, které však do dnešního dne ještě žádné dluhopis nevydaly.

Zdroj: ČMHB

Autor článku


Pomohl vám tento obsah? Dejte mu hodnocení:

Průměrné hodnocení: 0
Hlasováno: 0 krát

Články ze sekce: BYDLENÍ