Znáte cestovní šeky?

31.05.2002 | , Finance.cz
Domovská stránka


Jak ušetřit při placení v zahraničí? Cestovní šeky můžete využít při výjimečných cestách do zahraničí, když nevlastníte zahraniční platební kartu. Šek lze proměnit v bankách či směnárnách za zahraniční peníze. Ale můžete s nimi platit  i v hotelích, restauracích a obchodech po celém světě. Nezkusíte to?

Téma: Jak ušetřit při placení v zahraničí?

Cestovní šeky můžete využít při výjimečných cestách do zahraničí, když nevlastníte zahraniční platební kartu. Šek lze proměnit v bankách či směnárnách za zahraniční peníze. Ale můžete s nimi platit  i v hotelích, restauracích a obchodech po celém světě. Nezkusíte to?

Cestovní šeky ovšem neprodávají jen banky, ale také některé cestovní kanceláře, směnárny a pošty (i v zahraniční). Při proplácení tohoto šeku je nutné šek znovu podepsat, a to za přítomnosti pokladního, který zkontroluje správnost podpisu.

Když šeky ztratíte nebo Vám je ukradnou, obdržíte v zákaznickém centru dané společnosti, která šek vydala, náhradní šeky. Cestovní šeky se vydávají v různých měnách a nominálních hodnotách. Pro cesty do Evropy můžete využít šek v měně EURO. Pokud jezdíte do zahraničí častěji, doporučujeme pořídit si platební kartu, kterou lze používat i v zahraničí.

Autor článku

 


Pomohl vám tento obsah? Dejte mu hodnocení:

Průměrné hodnocení: 0
Hlasováno: 0 krát

Články ze sekce: Domovská stránka