Mladí využívají progresivní splátky

20.06.2002 | , Finance.cz
BYDLENÍ


V dubnu tohoto roku přišla Českomoravská hypoteční banka s možností pro mladé do 36 let a to hypotékou PROGRES. Oslovil tento produkt klienty?

Podle ČMHB  odpovídá zájem klientů o tento produkt očekávání. Téměř  20 procent klientů banky se zajímá o tento nový produkt. Protože od uvedení hypotéky PROGRES na trh, uplynulo jen několik týdnů je většina hypoték PROGRES teprve v přípravě. Banka s produktem přišla na trh, protože předpokládá, že v České republice existuje řada rodin, které hypotéku nezískají, protože jejich příjmy jsou těsně pod hranicí, která by jim umožnila hypoteční úvěr získat. A právě tento produkt by jim měl umožnit bydlet a to tím, že budou moci hypotéku v této formě získat. 

A co tedy hypotéka progres umožňuje?
V případě získaní tohoto hypotečního úvěru klient platí na začátku nižší splátky, a to zhruba o 25% oproti standardní hypotéce. Splátky se postupně každý rok zvyšují. Rodina s nižším příjmem, která by na splátku standardní hypotéky neměla si tak hypotéku může dovolit. Zvýšené splátky v průběhu let budou podle banky kompenzovány růstem nominálních mezd.

Pokud vás zajímají  i další podmínky hypotéky PROGRES podívejte se na naši zprávu.

ČMHB jako specializovaná hypoteční banka poskytla v prvním čtvrtletí roku 2002 celkem 986 hypotečních úvěrů v objemu přes 1 mld  Kč.

 

Autor článku

 


Pomohl vám tento obsah? Dejte mu hodnocení:

Průměrné hodnocení: 0
Hlasováno: 0 krát

Články ze sekce: BYDLENÍ