Jak lze platit při koupi nemovitosti?

24.06.2002 | , Finance.cz
BYDLENÍ


Kupujete-li nemovitost dostanete kupní smlouvu až při zaplacení ceny. Je riskantní platit hotově, ale příkazem to není o nic lepší, co když potom nedostanete kupní smlouvu? Jak se krýt a nenaletět?

Na našem serveru máte možnost využít mnoha služeb. Jednou z nich je i bezplatné poradna.finance.cz. Spolupracujeme totiž s renomovanými odborníky z mnoha oblastí. V této oblasti Vám radí poradci Böhm & Partner.

Dotaz od jednoho z našich čtenářů zní:

"Při prodeji nebo koupi nemovitosti se podepisuje a předává kupní smlouva proti zaplacení ceny. Protože se jedná většinou o větší sumy peněz, není vhodné si předávat hotové peníze. Nechci ani použít úschovy u notáře. Existuje nějaký bezpečný způsob platby na přepážce banky, aby byl krytý jak prodávající tak kupující? Děkuji."

Doporučení a odpověď na dotaz:

"Dobrý den. Vždy budete muset využít silné třetí osoby, která si za to nechá zaplatit. Snad by pro Vás bylo řešením dokumentární inkaso. Příjemný zbytek dne Böhm a partner a.s."

A jak funguje dokumentární inkaso? Slouží klientovi k vyřízení platby. Banka přijímá příkaz, aby zaplatila až tehdy, když jí kupující vydá určené doklady, zde tedy kupní smlouvu. Většina bank poskytuje i tyto služby, zkuste se poptat i u té svojí banky.


Autor článku

 


Pomohl vám tento obsah? Dejte mu hodnocení:

Průměrné hodnocení: 0
Hlasováno: 0 krát

Články ze sekce: BYDLENÍ