Dá se hypotéka využít i na rekonstrukci?

08.07.2002 | , Finance.cz
BYDLENÍ


Pořídili jste si rodinný domek a nyní zjišťujete, že by to chtělo tu a támhle něco opravit, vyměnit nebo předělat? Ale chybí penízky? Do stejné situace se dostala i čtenářka, která položila dotaz na poradenském centru.

Pokud chybí prostředky, hledá se řešení. Většinou vede cesta do banky a klient zjišťuje zda banka poskytuje úvěr, který by se hodil k řešení jeho finančních potíží. Pokud klient splní podmínky banky co do zajištění úvěru a bonity, úvěru nestojí nic v cestě.

Na poradna.finance.cz položila čtenářka tento dotaz:
"Je možné vzít si hypoteční úvěr na již koupenou nemovitost a touto nemovitostí ručit? Peníze z úvěru by byly použity na rekonstrukci nemovitosti."

Na tento dotaz odpověděl poradce společnosti FiM - Finanční marketing, s.r.o:
"Pokud dobře rozumím, tak vlastníte nemovitost, kterou hodláte dále rekonstruovat. V zásadě by neměl být problém použít  danou nemovitost jako zástavu pro poskytnutí hypotečního úvěru na její rekonstrukci. Musíte mít vypracovaný projekt na rekonstrukci a na základě projektu vypracovaný odhad. Pozn. nemusíte mít téměř žádné vlastní prostředky pokud máte dostatečnou zástavu".

I hypoteční úvěr tedy lze využít za účelem rekonstrukce nemovitosti. Pokud se vám nedostává peněz a vaše nemovitost si žádá opravu, máte možnost požádat v bance o hypoteční úvěr a nemovitost zrekonstruovat podle vašich přání a představ.

Autor článku


Pomohl vám tento obsah? Dejte mu hodnocení:

Průměrné hodnocení: 0
Hlasováno: 0 krát

Články ze sekce: BYDLENÍ