Za první půlrok téměř 800 hypoték

18.07.2002 | , Finance.cz
BYDLENÍ


V květnu 2000 vstoupila na trh hypotečního úvěrování GE Capital Bank. Za svou více jak dvouletou historii poskytla klientům přes 2703 hypotečních úvěrů.

GE Capital Bank poskytla do konce června 2703 hypotečních úvěrů, přičemž ke konci června 2001 poskytla banka z tohoto počtu pouhých 928 hypoték. Z těchto čísel je zřejmý  nárůst zájmu klientů no hypoteční úvěrování. Stejná situace je i u ostatních hypotečních ústavů.

Loni v červnu začala banka poskytovat další produkt, který díky svému výhodnému úroku a možnosti získat hypotéku až na 85% hodnoty pořizované nemovitosti přilákal další klienty. V rámci programu Dostupné bydlení banka do konce června poskytla 1820 hypoték.

Během prvního pololetí letošního roku banka poskytla již 772 hypotečních úvěrů v celkovém objemu 745 mil Kč, ve stejném období loňského roku poskytla 497 hypoték v objemu 483 mil Kč. Banka tak dosáhla více než 50 % nárůst v meziročním srovnání.
 
I nadále se dá předpokládat zvýšený zájem o hypoteční úvěry a to díky státní podpoře k hypotékám na starší bydlení pro mladé. Tento program by měl začít fungovat na podzim tohoto roku. A zájemci, kteří budou chtít tuto podporu využít, se budou snažit získat úvěr co nejdříve, neboť výše podpory je závislá na úrokových sazbách poskytnutých hypoték a ty neustále klesají. Tím může dojít i k překročení hranice a výše podpory se může od příštího roku snížit.

Banka pro klienty připravuje různé nové možnosti a řešení při poskytování úvěrů. Tyto informace naleznete mezi ostatními zprávami  sekce Bydlení.

Autor článku


Pomohl vám tento obsah? Dejte mu hodnocení:

Průměrné hodnocení: 0
Hlasováno: 0 krát

Články ze sekce: BYDLENÍ