Snížení úroků u hypoték až o 0,5 procenta

12.08.2002 | , Finance.cz
BYDLENÍ


Ani specializovaná hypoteční banka nenechala svoje klienty dlouho čekat a po snížení úroků hypotečních úvěrů ostatními bankami i ČMHB nabízí od 12.8.2002  hypotéky levněji…

Čtrnáct dní po snížení sazeb ČNB zareagovala i Českomoravská hypoteční banka a snížila  úrokové sazby u hypotečních úvěrů a to u všech poskytovaných produktů.

Jaké minimální  úroky může od dnešního dne klient v této bance u hypotečního úvěru získat?
Klasický hypoteční úvěr s pětiletou fixací úrokové sazby nabízí banka od 5,7 % p.a. Hypoteční úvěry kombinované např. s kapitálovým životním pojištěním  bude moci klient získat za 6,2 % p.a..

Letos zavedené dva typy hypotečních úvěrů také mají nové nižší úrokové sazby.
První novinkou, kterou letos banka představila je hypoteční úvěr PROGRES, který umožňuje klientům ze začátku platit nižší splátky,  které se postupně zvyšují.  S využitím tohoto typu úvěru klient na začátku splácení platí až o čtvrtinu nižší splátku než u klasického typu splácení. Tento úvěr nyní banka poskytuje od 6,6 % p.a.
Druhým hypotečním úvěrem, který banka nabízí od začátku července je hypoteční úvěr 100.  Výhodou této hypotéky, je možnost získat úvěr až do 100 % ceny zastavené nemovitosti. Co to znamená? V případě že klient kupuje nemovitost, kterou použije zároveň jako zástavu, může získat až 100 procent ceny. Nepotřebuje tedy mít naspořeny vlastní zdroje nebo další zástavu. Minimální úroková sazba tohoto úvěru je nyní 7,5 % p.a.

Posledním typem hypoték, které banka nabízí je hypoteční úvěr jehož úroková sazba je vázána na Pribor. Hypoteční úvěry s jednoletou fixací úrokové sazby a vazbou na PRIBOR banka nabízí s úrokovou sazbou od 5,0 % p. a.

A ještě pro připomenutí...
Česká spořitelna přišla se snížením úrokových sazeb minulý týde a to od 7.8.2002. Hypoteční úvěr v programu TOP Bydlení lze získat od 5,6 % p.a., klasickou hypotéku s fixací úrokové sazby na 1 rok s úrokem od 5,3 % p.a. a s fixací na pět let od 6,1 % p.a.
Od 29.7. 2002 snížila  úrokové sazby také GE Capital bank a to o 0,5%. Nejnižší úrokovou sazbu lze získat na hypotéku  s jednoroční fixací úrokové sazby a to od 5,59 % p.a., pro fixaci 2 roky je stanoven minimální úrok ve výši 5,89 % p.a. a pro fixaci 5 let potom 6,29 % p.a. 
Ke snížení přistoupila také Komerční banka a o 0,2 % snížila úrokovou sazbu také Raiffeisenbank, tj z 6,1 % na 5,9 % p.a. pro platnost úrokové sazby 5 let.
Živnostenská banka na srpen vyhlásila minimální sazbu 4,8 % p.a. pro poskytované hypoteční úvěry.
A konečně HVB Bank CR  mění a vyhlašuje své úrokové sazby každý týden. Pro tento týden platí pro hypoteční úvěr s platností úrokové sazby 1-3 roky a splatností úvěru  5-9 let úroková sazba 5,6 % p.a.

Aktuální úrokové sazby, k jednotlivým hypotečním úvěrům bank naleznete na stránce Podmínky hypoték. Zde zjistíte i další parametry a poplatky hypotečních úvěrů.

Autor článku

Elena Ondrová  


Pomohl vám tento obsah? Dejte mu hodnocení:

Průměrné hodnocení: 0
Hlasováno: 0 krát

Články ze sekce: BYDLENÍ