Půdní prostory jsou stále dražší!

12.08.2002 | , Finance.cz
BYDLENÍ


Chcete si koupit nový byt a zvažujete, jestli raději novostavbu nebo půdní vestavbu? Přečtěte si nejdříve pro a proti než se rozhodnete. Není totiž půda jako půda!

Podle realitních makléřů jsou půdní byty minimálně o deset procent dražší oproti ostatním bytům v novostavbách. Nabídka však neustále roste. Není se čemu divit. Když není kde stavět, tak se sáhne po střeše.

Jsou zde však tři základní slabiny, které můžou půdu prodražit až do závratných výšek. První je podlaha, která musí celou půdní vestavbu unést. Druhým problémem je střecha. Ta se v lepším případě jen poopraví např. za 200 tisíc korun. Třetí slabina se týká půdních bytů, které jsou ve vyšším, než čtvrtém patře. Ty musí mít totiž výtah! A ten už je zhruba za milión.

Na druhou stranu jsou půdní byty stále více žádané. Největší výhodou je velká obytná plocha, které nemůžou klasické byty konkurovat. Po zvednutí střechy můžete také získat místo pro mezonet nebo terasu a to už je přímo rána pod pás všem novostavbám. Perličkou je pak u půdy možnost osvobození od daně z nemovitostí až na několik desítek let.

 

Autor článku

Vladimír Šindelka


Pomohl vám tento obsah? Dejte mu hodnocení:

Průměrné hodnocení: 0
Hlasováno: 0 krát

Články ze sekce: BYDLENÍ