Zvýhodněné úvěry od stavebních spořitelen pro postižené záplavami

20.08.2002 | , Finance.cz
BYDLENÍ


Povodně. Slovo, které je slyšet v posledních dnech všude. Voda, která ničí vše co jí stojí v cestě. Mnoho lidí zůstává bez všech věcí i střechy nad hlavou. Stavební spořitelny přicházejí se zvýhodněnými nabídkami pro občany  postižené povodněmi. Zde najdete nabídky, které do dnešního dne spořitelny zveřejnily.

Zatím tři stavební spořitelny přišly s nabídkou, kterou chtějí pomoci při nápravě škod na domech a bytech, které za sebou záplavy zanechaly. Jedná se o Českomoravskou stavební spořitelnu,  Všeobecnou stavební spořitelnu KB a Stavební spořitelnu ČS. Také Raiffeisen stavební spořitelna chystá zvýhodněné úvěry. Jejich podmínky spořitelna zveřejní ve středu 21.8.2002 na svých internetových stránkách a informace budou  dostupné i na zelené lince. Samozřejmě vás budeme informovat i na našich stránkách.

A co tedy konkrétně stavební spořitelny klientům nabízejí?

Zvýhodněný "povodňový" překlenovací úvěr od ČMSS

Jednu miliardu korun vyčlenila ČMSS na pomoc klientům v oblastech postižených záplavami. Spořitelna nabízí možnost získat překlenovací úvěr s úrokovou sazbou o 2% p.a. nižší než u klasických překlenovacích úvěrů. To znamená, že k odstraňování škod mohou klienti získat překlenovací úvěr s úrokovou sazbou 4,3 - 5,9% p.a. O tento zvýhodněný úvěr je třeba požádat do 31.10.2002. Překlenovací úvěr je možno získat při naspoření již 20% cílové částky.

A jaké doklady jsou k úvěru potřeba?  
 -  doklad o vlastnictví objektu, případně nájemní smlouvu,
 - fotografie dokumentující poškození objektu nebo vyjádření příslušného stavebního či obecního úřadu nebo doklad pojišťovny (kopie protokolu o škodě).
Pokud tyto doklady nejsou v době odesílání žádosti k dispozici, ČMSS bude akceptovat jejich předložení jako podmínku pro čerpání nebo umožní čerpání do výše naspořené částky před doložením výše uvedených dokladů.
Spořitelna se bude snažit vyjít vstříc i svým současným klientům, kteří již úvěry čerpají. Individuálně se bude snažit najít řešení v jejich nelehké situaci.


Překlenovací úvěr za 4,95% od Buřinky

I Stavební spořitelna ČS vyčlenila 500 milionů na pomoc. Tyto prostředky budou využity na  úvěry s prodlouženou splatností na 20 let. Úrokovou sazbu u těchto úvěrů bude banka nabízet za 4,95% p.a. klientům, kteří podají žádost o překlenovací úvěr do 18.10.2002. I v tomto případě stačí klientům mít na účtu naspořeno 20% cílové částky. Úvěry budou poskytovány na nápravy škod způsobených povodněmi a budou vyřizovány přednostně.

"Povodňový Program" od VSS KB

Všeobecná stavební spořitelna KB vyčlenila částku ve výši čtvrt miliardy korun na pokrytí zvýhodněných úvěrů pro klienty v postižených oblastech. Klienti mohou od 19.8.2002  podávat žádosti o překlenovací úvěr na rekonstrukci a pořízení nových domů a bytů, které byly poškozeny v důsledku záplav. Spořitelna nabízí překlenovací úvěr s nulovou akontací, tzn. že klient nemusí mít na účtu naspořeny žádné finanční prostředky. Tyto překlenovací úvěry budou poskytovány s úrokovou sazbou 6% p.a. K žádosti o úvěr je třeba přiložit potvrzení obecního úřadu o tom, že  nemovitost klienta (popř. jím užívaný byt) byla postižena nebo zničena záplavami. Žádosti budou přednostně zpracovávány tj. do 10 dnů a bez expresního poplatku.

O zvýhodněných úvěrech od Raiffeissen stavební spořitelny vás budeme informovat po zveřejnění konkrétních podmínek.

 

Autor článku

Elena Ondrová


Pomohl vám tento obsah? Dejte mu hodnocení:

Průměrné hodnocení: 0
Hlasováno: 0 krát

Články ze sekce: BYDLENÍ