Povodňová hypotéka

26.08.2002 | , Finance.cz
BYDLENÍ


Stejně jako i mnoho dalších institucí, tak i  skupina GE Capital, se snaží pomoci klientům z oblastí postižených záplavami. V tomto článku vás budem informovat o "povodňové" hypotéce GE Capital Bank…

Povodňová hypotéka je určena fyzickým osobám, kteří byli  postiženi záplavami. Hypotéka bude poskytována s úrokem 5,9 % p. a. s fixací na 5 let. Splatnost se pohybuje v rozmezí 5 až 20 let a klient začne se splácením po vyčerpání hypotéky. Minimální výše hypotéky je 200 000 Kč, maximální je 1,5 mil. Kč.

Velkou výhodou pro postižené klienty je to, že až 50% úvěru může využít na obnovu zařízení domácnosti. V tom případě ovšem klienti nebudou moci uplatnit standardní odpočet od základu daně podle zákona, protože se nejedná o účelovou investici do nemovitosti.

Poplatky spojené s vyřízením povodňové hypotéky budou již součástí poskytnuté hypotéky - klient je tedy bude splácet rozložené ve splátkách hypotéky a nebude muset nic hradit předem. Výše těchto poplatků bude standardní, jako u běžné hypotéky: za poskytnutí úvěru 0,7 % z objemu hypotéky, min. 5 tis. Kč, max. 20 tis. Kč. Poplatek za vedení úvěrového účtu zůstává stejný, tedy 200 Kč měsíčně.

K získání této hypotéky budou žadatelé potřebovat potvrzení o tom, že byli postiženi povodněmi. Tímto potvrzením se rozumí potvrzení orgánů státní správy (obecní úřady, městské úřady, stavební úřady) nebo potvrzení od pojišťovny (škodní protokol případně jiné potvrzení). Požádat o povodňovou hypotéku mohou klienti až do konce roku 2002.

Autor článku

 


Pomohl vám tento obsah? Dejte mu hodnocení:

Průměrné hodnocení: 0
Hlasováno: 0 krát

Články ze sekce: BYDLENÍ