Všechny stavební spořitelny zvýhodňují klienty z postižených oblastí

28.08.2002 | , Finance.cz
BYDLENÍ


Výhod pro klienty z oblastí postižených povodní stále přibývá. Tato zpráva se podívá na další tři stavební spořitelny a jejich zvýhodněné nabídky…

Ve zprávě z minulého týdne jsme Vás informovali, co pro klienty  připravila ČMSS, VSS KB a Stavební spořitelna ČS. Dnes se podíváme jaké nabídky zveřejnily zbývající stavební spořitelny působící na našem trhu. Nejkonkrétněji svou nabídku představila HYPO stavební spořitelna na rozdíl od Wüstenrotu a Raiffeisen stavební spořitelny, které svou  pomoc příliš nespecifikovaly a odkazují klienty na poradenská místa a zelené linky. Ale nyní již k nabídce jednotlivých stavebních spořitelen.

HYPO zlevňuje překlenovací úvěry nejen pro postižené povodněmi

Stavení spořitelny přišla s nabídkou pro klienty jak s postižených oblastí, tak i pro všechny ostatní.
Současní klienti, kteří jsou postiženi povodní mají možnosti požádat o překlenovací úvěr, u kterého stavební spořitelna snížila úrokovou sazbu o tři procentní body, což znamená, že ho klient může získat s úrokem 3,5-6,5 % p.a. O tento zvýhodněný překlenovací úvěr je třeba požádat do konce roku tedy do 31.12.2002. Spořitelna také může spořícím klientům vyplatit naspořené prostředky přednostně bez příplatků za rychlé vyřízení - nabídka platí do 30.9.2002.

Další nabídkou, tentokrát pro všechny občany ČR, nejen v postižených povodní je možnost získat překlenovací úvěr bez počátečního vkladu.
HYPO stavební spořitelna nabízí všem plnoletým občanům, kteří se mohou stát účastníky stavebního spoření, možnost čerpat nové překlenovací úvěry ve výši 205 000 Kč. Žadatelé o tento úvěr nepotřebují žádné počáteční vklady. Úroková sazba je pevně stanovena po celou dobu splácení překlenovacího úvěru ve výši 5,95 %. Po přidělení úvěru ze stavebního spoření bude tento úvěr úročen pevnou sazbou 4,9 % ročně. Splatnost tohoto úvěru je stanovena na ca 20 let.


Raiffeisen nabízí zvýhodněné úvěry s úrokem 4,5%

Raiffeisen stavební spořitelna vyčlenila na povodňové úvěry půl miliardy korun. Spořitelna bude poskytovat zvýhodněné úvěry při úrokové sazbě pouhých 4,5 % a bez omezení výše pro všechny klienty, kteří jsou s oblastí postižených záplavami.
Žádosti o tento typ úvěru bude stavební spořitelna vyřizovat přednostně a ve zjednodušeném řízení. Další výhodou, kterou spořitelna těmto klientům nabídne, je také možnost půlročního odkladu splátek při nutnosti dospořování na účet stavebního spoření.


Wüstenrot nabízí osvědčené - konstantní splátku


Wüstenrot připravil zvýhodněný úvěrový produkt pro všechny, jejichž domovy byly postiženy záplavami. Jedná se o osvědčený překlenovací úvěr s konstantní splátkou a nízkým počátečním vkladem či úsporou.
Úvěry poskytované spořitelnou by měly doplnit podporu a půjčky od státu tak, aby občané získali na financování rekonstrukcí, oprav i nového bydlení maximální objem prostředků. Úvěry na opravy a rekonstrukce budou zpracovávány přednostně na základě individuálního posouzení.
Připraveny jsou také další překlenovací úvěry s výhodnými podmínkami, které bude v blízké době spořitelna uvádět na trh.

 

Autor článku

Elena Ondrová


Pomohl vám tento obsah? Dejte mu hodnocení:

Průměrné hodnocení: 0
Hlasováno: 0 krát

Články ze sekce: BYDLENÍ