MMR uvolnilo na pomoc již přes 400 milionů korun

27.09.2002 | , Finance.cz
BYDLENÍ


Ministerstvo pro místní rozvoj poskytuje prostředky na programy pro postižené srpnovými povodněmi. Finanční prostředky se ke konečným postiženým dostávají přes kraje a  následně obce…

Ministerstvo na základě žádostí, které již obdrželo od všech krajů, postupně uvolňuje prostředky na obnovu a pomoc lidem. Ke dni 25. září 2002 uvolnilo ministerstvo celkem 258 mil Kč.

Na základě dalších žádostí uvolnilo včera dalších 160 milionů.  Z této částky bylo uvolněno 136 milionů Kč  na základě žádosti Ústeckého kraje. Zbývající prostředky potom obdržel středočeský kraj (24 mil Kč), který již první prostředky obdržel v pondělí a to ve výši 50 mil Kč.  Celkově tak MMR ke včerejšímu dni uvolnilo 418 mil Kč.

Tyto uvolněné prostředky  jsou využívány na finanční pomoc fyzickým osobám postiženým povodněmi (150 tis. Kč), na úhrada nákladů spojenou s odstraněním stavby, na  úhrada nákladů na dočasné ubytování, na dotace do povodňových fondů obcí na opravy bytového fondu  a na finanční podporu výstavby nájemního bydlení. O většině těchto podpor jsme Vás již informovali v zprávách sekce Bydlení.

Srpnové povodně zničily domy a byty za 1,75 miliardy korun. Kraje vyčíslily více než 5 miliard korun na nutné opravy poškozeného bydlení. Pro letošní rok má MMR zhruba 2 miliardy korun, které může na tyto programy uvolnit.

Zdroj: MMR

Autor článku

Elena Ondrová  


Pomohl vám tento obsah? Dejte mu hodnocení:

Průměrné hodnocení: 0
Hlasováno: 0 krát

Články ze sekce: BYDLENÍ