O hypotéky se lidé zajímají nejvíce ve středu

02.10.2002 | , Finance.cz
BYDLENÍ


Podle tiskové zprávy ČMHB, lidé nejčastěji volají a zajímají se o hypoteční úvěry právě uprostřed týdne tedy ve středu. A jaké jsou nejčastější dotazy?

Podle pracovníků call centra ČMHB mezi nejčastější dotazy volajících na modrou linku patří: Kde vás mohu navštívit? Kolik bych musel splácet, kdybych si vzal hypotéku? Modrá linka funguje od května letošního roku. 

"Lidé se nejčastěji ptají, kde nás najdou a kolik činí splátky u hypotéky. Pokud jde o byty, dotazy se nejčastěji týkají možnosti poskytnutí úvěrů od 0,5 do 1 milionu korun. U ostatních nemovitostí, jde o částky zpravidla vyšší. Nejčastěji se přitom jedná o investice do nové nemovitosti. Další významnou skupinu pak tvoří majitelé rodinných domků, kteří uvažují o rekonstrukci.", říká Jiří Eigel, ředitel odboru řízení obchodů a sítí ČMHB.

Zájemci o hypoteční úvěr volají do call centra  nejčastěji ve středu mezi devátou a patnáctou hodinou. Jde především o osoby v produktivním věku od 30 do 40 let, jejichž příjmy se v průměru pohybují od 12 000 do 20 000 korun. O informace se přitom zajímají víc muži než ženy. Průměrná doba hovoru je přibližně 4,2 minuty a ve všední den počet dotazů dosahuje v průměru 32. V sobotu a v neděli lidé volají méně.

Struktura dotazů, na něž musí pracovníci call centra volajícím odpovídat, je znázorněna v tabulce:

Dotaz

Četnost

informace o kontaktních místech, tj. pobočkách, hypotečních kancelářích a externích poradcích

28 %

kalkulace splátek

23 %

podmínky pro poskytnutí úvěru

14 %

podklady potřebné k vyřízení hypotečního úvěru

12 %

hypoteční úvěr 100 a Progres

11 %

hypoteční úvěr kombinovaný s životním pojištěním

6 %

ručení k hypotečnímu úvěru

2 %

změny smluv k HÚ

2 %

hypoteční úvěr kombinovaný se stavebním spořením

2 %

 Zdroj: ČMHB

Autor článku

 


Pomohl vám tento obsah? Dejte mu hodnocení:

Průměrné hodnocení: 0
Hlasováno: 0 krát

Články ze sekce: BYDLENÍ