Profesní a platební karta xPool

10.11.2009 | , xPool
Tiskové zprávy


První profesní a platební karta pouze pro lékaře, lékárníky, stomatology a veterináře. Společnost xPool a.s. představuje první platební kartu, která je v rámci projektu MediPool (www.medipool.cz) určena výhradně lékařům, stomatologům, lékárníkům a veterinářům.

Jedná se o plnohodnotnou bankovní debetní platební kartu MasterCard, vydávanou v pilotním projektu ve spolupráci s LBBW Bank CZ a.s. Kromě své klasické platební funkce nabízí ještě věrnostní a bonusový program projektu MediPool. Připravuje se také třetí funkce, a to realizace profesních aplikací. Jedinečnost xPool karty spočívá zejména v propojení třech různých funkcí - platební, bonusové a identifikační. „Co-brandované“ platební karty jsou dnes již zcela běžné, kromě platebních funkcí nabízí možnosti slev a výhod u partnerů. Karta xPool ovšem nabízí ještě další uplatnění, a to jako identifikační karta profesionála.

xpool5.gifKarta xPool tímto potvrzuje potřebu a snahu v rámci Evropské Unie připravit jednotlivé státy a instituce na vydání jednotné Evropské karty zdravotníka (profesionála). Požadavek jasné identifikace zdravotního profesionála, jeho vzdělání a kvalifikace, vzniká spolu s volným pohybem osob v EU. Pro zaměstnavatele i pro pacienty je důležité mít informace o tom, zda je konkrétní zdravotnický pracovník oprávněn k poskytování zdravotní péče.  Evropská karta zdravotníka by měla usnadnit mobilitu lékařů, urychlit výměnu informací a monitorovat kariéru lékaře i v souvislosti s kontinuálním vzděláváním.

Než se podaří výše popsaný projekt Evropské karty zdravotníka přivést k životu, je potřeba nejprve vydat identifikační karty v rámci jednotlivých států, vybudovat národní systém zastřešený jediným subjektem, a až poté lze systémy propojovat a zajistit odpovídající kompatibilitu.

Naší ambicí je spojit platební kartu, bonusový a slevový program, a především identifikační funkci karty zdravotníků v České republice, která bude důležitá pro zapojení do celoevropského systému identifikace zdravotníků. Spojením s klasickou platební kartou chceme zamezit vnímání identifikační karty zdravotníka jako dalšího kusu plastu v peněžence lékaře. Věrnostní a slevový program je bonusem, který je zpracován v souvislosti s potřebami zdravotnické profese, a partneři jsou v tomto smyslu pečlivě vybíráni.

Karta je vydávána zdarma. Finalizace pilotní fáze je plánována na konec roku 2009 a našim cílem je do této doby vydat 1000 karet xPool.

Projekt MediPool

Společnost xPool a.s., která působí na českém trhu se zaměřením na obchod, marketing, media, dále se profiluje jako nebankovní karetní společnost a clearingové centrum. Spravuje bonusový a věrnostní program registrovaných klientů a držitelů platebních a identifikačních karet.

Hlavní činností společnosti je rozvoj projektu MediPool. Tento projekt je určen členům čtyř profesních komor, v nichž je členství v komoře uloženo zákony ČR pro vykonávání daného povolání (České lékařské komory, České lékárnické komory, České stomatologické komory a Komory veterinárních lékařů ČR).

Prostřednictvím registrace ZDARMA na stránkách projektu MediPool mají členové komor přístup k atraktivním produktům a službám od partnerů projektu včetně využívání výrazných slev, které nejsou na trhu běžně dostupné. Partnery projektu vybíráme s ohledem na možnost využití jejich produktů či služeb pro výkon povolání našich členů.


Organigram elektronického informačního systému

- znázorňuje zejména cesty zboží a služeb s možností jejich bezhotovostního nákupu

Technické řešení systému projektu MP je chráněno užitným vzorem č. 17545 evidovaným u Úřadu průmyslového vlastnictví v ČR a patentem č. 284504 evidovaným u Úradu priemyselného vlastníctva SR.

xpool2.gif

  
V současnosti je v projektu MediPool zaregistrováno přes 16 000 členů z ČR (tj. více než 24% všech členů zmíněných komor) a jejich počet každým dnem roste. Je tomu tak díky progresivnímu marketingu a aktivnímu Call-Centru.


Struktura členů projektu dle profesních komor

xpool3.gif
 
Struktura členů projektu dle lékařských odborností


xpool4.gif 


Nejatraktivnější a zároveň nejvyužívanější jsou produkty MediCall VPN nabízející velmi výhodné mobilní volání a speciální tarify pouze pro lékaře a služba MediCall Pacient, která umožňuje lékaři poskytovat pacientům placenou konzultaci po telefonu, ušetřit čas a získat příjem navíc. V neposlední řadě je k dispozici atraktivní bonusový program, členové si mohou zřídit bonusové konto, kam se jim za různé aktivity v rámci projektu připisují bonusové body (např. MediCall Pacient, nákup zboží a služeb). Tyto bonusy lze dále využít v e-shopu nebo si je jednoduše převést na platební kartu xPool.

Autor článku

Tisková zpráva  

Články ze sekce: Tiskové zprávy