HYPO stavební spořitelna a. s. pomohla nejstaršímu mostu ve Střední Evropě

09.10.2002 | , Finance.cz
BYDLENÍ


Mezi nejcennější architektonické památky, které byly poškozeny při srpnových ničivých povodních, patří i nejstarší kamenný most ve Střední Evropě.

Přes řeku Otavu v Písku jej naši předkové postavili už v polovině 13. století. V nejhorších chvílích jej vzedmutá voda celý pohltila, zlikvidovala kamenné zábradlí a strhla jednu ze čtyř soch - repliku Anděla. Škodu, která na mostě vznikla, odborníci odhadují na 5,4 milióny korun.

V této chvíli přišla s výraznou iniciativou k obnově unikátní české architektonické památky HYPO stavební spořitelna a. s., která věnovala částku 1 000 000 Kč městu Písek jako přímou pomoc na opravu poškozeného mostu. Předání finančního daru proběhlo dne 8. října na městské radnici v Písku, kde předseda představenstva HYPO stavební spořitelny a. s., pan Edgar Pillath předal symbolický šek do rukou starosty města. Darovaná částka byla posledním "kamenem" finanční sbírky na obnovu kamenného mostu. Díky podpoře HYPO stavební spořitelny, která je jedním ze dvou největších sponzorů, se návrat píseckého klenotu a turistického magnetu do původní podoby a krásy významně urychlí.

Zdroj: Tisková zpráva HYPO

Autor článku

 


Pomohl vám tento obsah? Dejte mu hodnocení:

Průměrné hodnocení: 0
Hlasováno: 0 krát

Články ze sekce: BYDLENÍ